• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Muntanya / 17, 18/06 RESUM DE LA SORTIDA A LA PICA D’ESTATS PEL REFUGE DU PINET

17, 18/06 RESUM DE LA SORTIDA A LA PICA D’ESTATS PEL REFUGE DU PINET

Comencem l’excursió el dissabte al voltant de les 12 del migdia al llogaret francès de l’Artigue.

Pugem primer per la magnífica fageda del Fontanal; fa calor, però suportable. Just abans d’acabar-se el bosc, fem una parada per dinar; tot seguit continuem la pujada fins al refugi del llac de Pinet de la FFCA, situat a 2248m; un refugi de 54 places, de les que n’omplim 19 que som els que ens apuntat a la sortida del programa de la Secció.

Amb 3 horetes som al refugi després d’haver fet els 1000 m de desnivell. Just arriben els darrers i comença a ploure una mica.

Sopem i ben d’hora ja anem als “aposentos”. A la nit tenim ball de bastons, amenitzat per fortes ràfegues de vent i una bona pluja.

A les 6 del diumenge esmorzem i, poc abans de les 7, sortim. El dia està força bé, tot i que hi han algunes boires. Més amunt passem les primeres congestes de neu, abans d’arribar al llac d’Estats que deixem a la dreta enfonsat. Veiem enlairat el port de Sotllo al Sud. Nosaltres ens desviem cap al SE fins l’estany de Montcalm, on encara resten congestes de neu. Un cop al llac, anem en sentit Sud i comencem a trobar les primeres congestes grans de neu. Passem un llaquet glaçat i ens enfilem al coll de Riufred, just al peu del Montcalm. Seguim després el cordal, estones amb neu i altres sense, fins arribar al cim més alt de Catalunya a 3143m. Els primers que hi arriben encara tenen una mica de vista, però poc després es tapa degut a la boira baixa. Tothom arriba al cim; ens fem les fotos de rigor i comencem la davallada enmig de la boira i una pluja intermitent, que de fet ens ha acompanyat també durant diversos trams de la pujada. Un grup s’arriba fins la Punta Verdaguer, mig tapada per la boira baixa.

La baixada la fem pel mateix lloc; parem al refugi una estona on aprofitem per descansar i dinar, abans de davallar fins a l’Artigue donant per acabada una magnífica sortida d’alta muntanya, on hem disfrutat de la muntanya i de la bona companyia.

Les fotos del cim:

A la imatge següent podeu accedir a l’àlbum de fotos de la sortida (diversos autors):

PICA D'ESTATS PEL REFUGI DE PINET

També podeu accedir als tracks d’accés al refugi i del refugi a la Pica amb tornada a l’Artigue (autor: Miquel Serra):

De l’Artigue al refugi de Pinet

Del refugi de Pinet al cim de la Pica i el Verdaguer, i tornada a l’Artigue