• Inscripcions activitats


 • « 04/2024 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  1
  2
  3
  4
  5
Home / Muntanya / 29 i 30/06 RESUM DE LA SORTIDA AL RUHLE

29 i 30/06 RESUM DE LA SORTIDA AL RUHLE

El pic de Rulhe està considerat per molts excursionistes un dels cims més bonics i “elegants” de l’Arieja. Més enllà de la seva peculiar estructura -que queda definida per tres puntes encadenades-, aquest pic esdevé una fantàstica atalaia des d’on gaudim d’unes vistes meravelloses de les muntanyes d’Andorra i de l’Arieja, i dels moltíssims llacs d’alta muntanya que les envolten. L’ascensió al pic de Rulhe és una ruta exigent que transcorre per un terreny d’alta muntanya: tarteres, canals, agulles i gendarmes, pendents pronunciats, trams de cresta que requereixen d’alguna grimpada,… Aquells que no coneguin la zona quedaran sorpresos del relleu escarpat i la verticalitat que presenten la majoria de cims. Aquest fet dóna entitat i prestigi a moltes ascensions de la zona, que no resten exemptes de dificultat.

El refugi de Rulhe és un dels refugis més nous dels Pirineus. Està situat a 2.185m d’altitud i va ser construït l’any 1991 per la Communauté de Communes des Vallées d’Ax. El fàcil i curt accés fins al refugi des del Pla de les Peires fa que sigui ideal per anar-hi amb els més petits de la família o per aquells debutants que vulguin passar la seva primera nit en un refugi d’alta muntanya.

Fantàstic cap de setmana a Andorra i ascensió al Pic del Ruhle en la vessant francesa, itinerari molt interessant per les vall d’Incles i la vall del Juclar plens de llacs i paisatges. Un total de 29 muntanyencs vàrem participar d’aquesta fantàstica sortida plena de al·licients i bona companyia, deixem un recull de fotografies i el track de la ruta.

Podeu clicar sobre la fotografia per veure l’àlbum de la sortida:

RUHLE

Volta circular per la Vall d’Incles i la Vall del Juclar pels circuits dels llacs, pernoctant al refuge Francès del Ruhle.

Podeu clicar sobre la foto per veure el track de la ruta: