• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Muntanya / 30/09 i 01/10 RESUM DE LA SORTIDA DEL PIC DEL CERTASCAN

30/09 i 01/10 RESUM DE LA SORTIDA DEL PIC DEL CERTASCAN

El Pic de Certascan és una muntanya de 2.853 metres que es troba al municipi de Lladorre, a la comarca del Pallars Sobirà. Al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic. Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC.

Pic de Certascan, per les Bordes de Noarre. Descripció del recorregut

El Pic de Certascan és un dels cims més importants del Parc Natural de l’Alt Pirineu, a més de ser un punt de pas d’una de les grans rutes que es poden fer per aquestes contrades, la Porta del Cel. Per tant podem parlar d’un cim força visitat. Per pujar-hi fem servir l’última opció, la de la pista de la Pleta Palomera. Aquesta pista s’agafa a la carretera de la Pleta del Prat, a una gran corba a l’esquerra. Just abans de començar tenim un petit aparcament per deixar el cotxe, si no volem passar per la pista amb ell. Si pugem per la pista, quan es porten fets uns 2-3 quilòmetres d’aquesta, es troba un corriol a má dreta, senyalitzat, que porta fins a les Bordes de Noarre, un indret idíl·lic on sembla que el temps s’aturi.

Un cop superades les Bordes, el corriol, fressat i senyalitzat, va superant desnivell a poc a poc, sempre a prop del riu de Noarre. Quan ens apropem a la confluència amb el Torrent dels Guerossos, el camí comença a guanyar desnivell d’una manera més forta. Superem unes cascades i arribem a la Pleta dels Guerossos, on tenim el punt més tècnic de la pujada, s’ha de superar una forta pala per uns contraforts al costat del torrent, on s’ha de fer servir les mans alguna vegada, res difícil. Un cop superada aquesta pala arribem als Aiguamolls dels Guerossos, un altre punt on fer fotos és imprescindible.

La pujada segueix d’una forma més suau, per guanyar el desnivell que ens falta, fins a arribar als estanys Blancs dels Guerossos, un indret preciós, a sota mateix dels cims de Flamisella i de Certascan. El camí remunta ara, d’una forma decidida cap al Coll de Certascan, on s’ajunta amb el camí que puja des del Refugi de Certascan. D’aquí al cim cal seguir una dura pujada per un terreny de roca trencada fins a sortir a la cresta molt a prop del cim, que ja tenim a tocar.

Al cim les vistes són de primera categoria, avui hem tingut un dia esplèndid. Destaca, per sobre de tots els altres, la Pica d’Estats i la resta de 3000 que l’acompanyen. A més, les muntanyes d’Andorra i el Mont-Roig són ben visibles, també el massís de l’Aneto i les Maladetas.

Podeu clicar sobre l’imatge per veure el track de la sortida:

Podeu clicar sobre l’imatge per veure un resum de fotografies de la sortida:

PIC DE CERTASCAN