• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / 8/1 PEDRÓ DELS QUATRE BATLLES, LA TOSSA PELADA

8/1 PEDRÓ DELS QUATRE BATLLES, LA TOSSA PELADA

ELS QUATRE CIMS DEL PORT DEL COMTE: ESTIVELLA, TOSSA PELADA, PEDRÓ DELS QUATRE BATLLES I EL VOLTURÓ

El Port del Comte és un massís del Prepirineu català, situat a cavall de les comarques del Solsonès i l’Alt Urgell. Fa també de divisòria d’aigües entre les conques del Cardener i el Segre. El seu pic més alt és el Pedró dels Quatre Batlles, de 2383 m. Al vessant nord del massís hi ha implantada una estació d’esquí alpí homònima (Viquipèdia).

Podeu consultar el cartell per veure les característiques i detalls de la sortida:

Comencem l’any i tenim moltes ganes de neu, hem escollit aquesta sortida no massa complicada per començar, ja que és un bon lloc per calçar-se les raquetes.

ITINERARI

Partirem de l’aparcament de l’Estivella, o Plaça Catalunya. Començarem pel camí de la Font de l’Estivella que deixarem més endavant per agafar el camí entre el bosc que, fent ziga-zagues, ens portarà prop del Tossal de l’Estivella. Un cop assolit aquest cim ens dirigirem cap a la Tossa Pelada. A continuació toca anar al cim més alt de la serra del Port del Comte, el Pedró dels Quatre Batlles. I, finalment, arribarem al Vulturó. La diferència d’altura entre els quatre cims no arriba als 50 m la qual cosa facilita l’ascenció una vegada has assolit el primer.

Iniciarem el descens en direcció al Portell del Llop fins arribar al camí del Prat de Bacies. Per la Rasa de Prat Piquer arribarem de nou a l’aparcament de l’Estivella.

Per a aquesta sortida necessitarem obligatòriament raquetes i bastons, opcional el piolet i grampons, cal anar ben equipat pel fred i portar esmorzar i dinar.

Podeu consulta el track clicant sobre l’imatge.

FOTOS DE LA SORTIDA

Pel camí de la Font de l’Estivella

Serra del Cadí des del Tossal de l’Estivella

Tossa Pelada

Pedró dels Quatre Batlles

Per la Serra del Port del Comte

Estacío d’esquí del Port del Comte

Baixant per la Rasa de Prat Piquer


I també podeu gaudir d’aquestes magnífiques imatges de la primera nevada d’enguany al Port del Comte, d’una youtuber catalana (Aventúrate a lo desconocido):

Us hi esperem!