• Inscripcions activitats


  • « 07/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
    3
    4
Home / Muntanya / RESUM DE LA SORTIDA FERRADES DE TIVISSA

RESUM DE LA SORTIDA FERRADES DE TIVISSA

FERRADES DE TIVISSA

Avui hem visitat Tivissa i gaudit molt amb un itinerari d’aventura per la zona, concretament hem pujat pel Barranc de la Foix i després hem anat per la Tossa de Tivissa a fer la ferrada del Tormo de la Margarida

Tivissa és una vila i municipi de la comarca de la Ribera d’Ebre, situat a la part oriental de la comarca, al límit amb el Baix Camp, el Priorat i el Baix Ebre. Presenta uns dels termes municipals més extensos de Catalunya i el més gran de la demarcació de Tarragona després de Tortosa.
Foix és l’elecció perfecta per aquells que mai han fet una via ferrata. Travessa un barranc vertical just a sobre del poble de Tivissa i consta de diferents seccions amb diverses alçades i passos tècnics que posaran a prova les teves habilitats.

BARRANC DE LA FOIX

La dificultat de la via ferrata del Barranc de la Foig és modesta (K2), sense subestimar la verticalitat de la ruta es converteix en una opció ideal per un primer contacte amb el món de les vies ferrates.

La ubicació d’aquesta via ferrata és perfecta pels dies calorosos d’estiu perquè les parets verticals als costats del barranc proporcionen ombra i una brisa agradable.

L’aproximació és excel·lent: un passeig de 10 minuts en terreny pla ens portarà directament a la primera secció de la via ferrata.

TORMO DE LA MARGARIDA

Una via ferrada per als una mica ja més experimentats. Primer espadat darrera el poblet de Tivissa que permet grans emocions en ple contacte amb la roca.

Realment, una via ferrada molt ben dissenyada, ja que en un tram ben curt i amb els esglaons justos, trobem una ferrada respectuosa amb l’entorn i que en alguns passos posarà a prova la nostra agilitat. No tant per la seva alçada, sinó per la seva ubicació tan propera al poblet de Tivissa. El Tormo de la Margarida és un dels millors miradors de la comarca i dels perfils del prioratí Montsant i serra de Llaberia. És un recorregut de només 210 metres, que en supera 85 d’alçada.

La dificultat física és baixa, però la tècnica és mitjana-alta. Ens hi estarem uns 15’ d’aproximació, sobre 1 hora o més a la pròpia via i una tornada per sender de 30’ aprox.

És un via curta, però de gran intensitat per l’aixecada que fem en un moment i perquè al final podrem decidir en acabar per una via fàcil o bé per un extraplom difícil en el que segur que, a més d’un, ens hi farà ser.

En general, aquesta via ens ofereix 2 tirades verticals unides per un bonic flanqueig. En el darrer tram arribem a la cresta i gaudim de la panoràmica als nostres peus.

Podeu clicar sobre l’imatge per veure un resum de fotos de la sortida:

VIES FERRADES DE TIVISSA

Podeu clicar sobre l’imatge per veure el Track de la ruta.