• Inscripcions activitats


  • « 10/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
    3
Home / Notícies / Resum xerrada Routeconverter

Resum xerrada Routeconverter

Seguint amb el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a la muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al 4rt trimestre de 2022, vam comptar amb la col·laboració del Miquel Serra, soci de la UES, que ens va presentar l’aplicació Routeconverter.

En aquesta xerrada hi va haver una audiència màxima de 23 connexions que van seguir les explicacions del Miquel Serra. Us recomanem que mireu el vídeo de la xerrada que trobareu al final de la pàgina i que estarà disponible al canal de YouTube de la UES els propers 15 dies.

Tot seguit farem un petit resum de les xerrades:

  1. En Miquel va començar la xerrada destacant les característiques més importants de l’aplicació: gratuïtat, multiplataforma, fàcil d’instal·lar, suport del català, accés a mapes de tot el món, en continu desenvolupament, facilitat d’ús.
  2. Tot seguit va mostrar les parts més importants de l’aplicació, dividida en quatre zones: la barra superior, amb totes les opcions i menús de configuració; l’àrea d’edició, on podem visualitzar els mapes i editar els tracks; a sota, l’àrea del perfil; i a la dreta, la finestra de descripció del track.
  3. A continuació va mostrar la finestra de configuració de l’aplicació, on podem modificar diversos paràmetres, entre ells, els colors de tracks i rutes, el mapa per defecte i el servei extern pel càlcul de rutes. Per defecte, pel càlcul de rutes, tenim l’opció Beeline que és un servei de planificació de rutes per a bicicletes. Pel càlcul de rutes a peu, podem triar l’opció BRoutes amb el planificador trekking, o el GraphHopper, amb el planificador foot. Tan en un cas com en l’altre, el programa descarregarà un fitxer de dades pel càlcul de rutes.
  4. Tot seguit ens va explicar com podem canviar de mapa de visualització. A la part superior de la finestra d’edició trobarem un desplegable amb tots els mapes disponibles en línia, juntament amb l’escala. En Miquel va suggerir utilitzar dos dels mapes. El mapa d’OpenStreetMap que permet escales fins el nivell 18, i el mapa Outdoor Active OSM Summer, que permet un zoom fins el nivell 19. Tots aquests mapes són online però també hi ha la possibilitat de tenir mapes offline si triem l’opció Mapes descarregats… En aquesta opció, el primer cop, descarrega el mapa per utilitzar-lo fora de línia.
  5. Finalment, va mostrar com crear, editar i modificar un track. Les opcions són simples. Afegim punts sobre el mapa, triem l’opció de Tipus (Llista de punts, Itinerari, Ruta) en el desplegable i podrem veure el track dibuixat per punts, itinerari o ruta. Aproximant el mapa podrem veure si el track segueix un camí i, si cal, modificar o afegir punts a l’itinerari. Una vegada completat el track, podem emmagatzemar-lo en format GPX o qualsevol dels altres formats que disposa: Garmin, TwoNav, Oziexplorer,… i d’aquesta manera també podem fer la conversió entre diferents formats.
  6. Com a resposta a una pregunta, va mostrar com emmagatzemar el perfil del track en format PNG o imprimir directament el perfil.
  7. Podeu consultar tota la informació sobre aquesta aplicació a la web de l’autor: Routeconverter.

Per acabar, en Miquel ens va donar informació sobre mapes del món per utilitzar en dispositius Garmin. La web Open Fiets Map ofereix la possibilitat de descarregar els mapes del món, per continents o per regions, en format Garmin, a partir de les dades de l’OpenStreetMap.

En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: