• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Esportives / Tossa d’Alp 24/11/2019

Tossa d’Alp 24/11/2019

Cim de la Tossa d'Alp

Hem quedat amb el Miquel, la Clara, la Meritxell i en Josep Maria per pujar a la Tosa d’Alp des de Pla de Masella. Mes tard també se’ns apunta la Marian i l’Eduard.

Quan arribo al Pla de Masella trucada de Joan Pare (jo el feia al Pedrons) i em diu que ve a la Tosa amb la Berta i dos persones mes (pare i fill).

Vaja que a les 9:00h ens trobem davant la terrassa del restaurant de Masella ni mes ni menys que 11 persones.

Sortim del Pla de Masella seguint la pista de la Clariana amb un fred bastant intens però amb la pujada ràpidament ens passa. Després agafem la pista de la Feixa que esta tancada i ens permet pujar a tot lo ample fins que en un punt que gira cap a la dreta, ens desviem a la dreta per dins del bosc.

Aquest tros la neu esta encrostada i se sent soroll de buit per sota mentre anem foquejant. La neu es suficient per pujar però no per baixar esquiant, no hi ha prou base.

Arribem a Coma Oriola a on enfilem cap a la pista dels Isards també tancada. Es puja còmodament però amb pendent sostinguda. Arribats a la base de la pista del Tub, girem a l’esquerra prenent un camí amb neu excel·lent i ja ens comença a toca el sol, cosa que s’agraeix.

La pista ens porta a la Tosa del Mig que també es tancada i pujem l’ultima pala fent voltes Maria abans d’arribar al cim de la Tosa. Assolim el cim de la Tosa d’Alp (2535 m) amb un vent molt fred. Fem la foto de grup amb el domàs de la UES.

Anem cap el refugi de Niu d’Aliga on ens refem del vent fred prenent un caldo ben calent. Les vistes del Cadí i del Pedrafroca son fantàstiques i es que el dia es espectacular.

Després de ganyipar una mica, iniciem la baixada per pista seguint la Tosa Vermella, Les Fustes, la Cova i Enamorats que ens deixarà de nou al Pla de Masella. Quina baixada més auténtica! I amb una neu de pel·lícula.

Ha sigut una sortida d’esqui de muntanya per provar de nou el material i una posta a punt per iniciar la temporada 2019-2020. Ens ho em passat d’allò mes bé que es el que importa.

Ramon Perera

Àlbum de Josep Maria Cucurull