• « 10/2021 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  27
  28
  29
  30
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
Home / Cultura

Cultura

Clica aquí per anar al blog de la secció

Nova sessió virtual del Cicle Escriptors i paisatge, en aquesta nova trobada online ens acompanyarà Enric Soler, que ens parlarà i presentarà PER LA RUTA 40 – A través de la Patagònia de Bruce Chatwin (Tushita Edicions)

La trobada tindrà lloc el dimecres 1 de juliol a les 7 de la tarda i es farà amb la plataforma ZOOM, cal registrar-se i també inscriure’s prèviament a la xerrada per rebre les indicacions de connexió.

(Es prega puntualitat. Un cop iniciada la xerrada no es donarà entrada).

La lectura de l’obra In Patagonia de Bruce Chatwin, va fer que l’Enric Soler es posés immediatament a pensar en desenvolupar un projecte personal al voltant d’aquestes tres preguntes: «Què té la Patagònia, que tant fascina als viatgers? »; «què havia canviat a la Patagònia d’ençà de la visita de l’escriptor anglès, vint-i-dos anys abans?»; i «què havia estat de la gent que apareixen en el llibre de Chatwin?» Per primera vegada es donava veu a la gent de la Patagònia que l’anglès havia retratat en el seu llibre (tot i canviar els noms, allà tothom encara sap qui és cadascú), al temps que «In Patagonia» deixava de ser la finalitat en si mateixa del projecte, per passar a ser l’excusa perfecta a través de la qual passar a conèixer una Patagònia de primera mà; aquella que sap captivar al viatger, enamorant-lo amb les seves soledats (en plural) absències i espais oberts on aparentment res no passa (i tot s’esdevé!).

Aquesta, es tracta d’una revisió d’autor del llibre, esdevingut ja un petit clàssic de la literatura de viatges, degudament actualitzada, ampliada amb un prefaci de Raimon Portell, escriptor i articulista especialitzat en literatura de viatges; i un epíleg de l’estudiosa Jenny-Haase, hispanista de la Universitat de Berlin, que va presentar una ponència sobre l’obra patagònica d’Enric Soler al Congrès de literatura de viatges de Manchester, Patagonia, Myths and realities, el setembre de 2005.

Enric Soler viatja tan com pot i no para quiet. Ha publicat diversos llibres, especialment de literatura de viatges i de muntanya: Escolta, vent…! (1996), Un estiu de guaita (1996), Per la Ruta 40 (1998), Sota el cel de Tushita (2004) i Maleïdes muntanyes! (2008), així com la guia senderista La Ruta del Ter (2009), Ki, Ki, So, Soo! les nou portes del Zangskar (2012), Pantocràtor, seguint Puig i Cadafalch i la Missió arqueològica de 1907 (2016)  i Per la ruta 40: a través de la Patagònia de Bruce Chatwin (reedició 2012), llibre del qual en parlarem el dimecres 1 de juliol.

 

Nova sessió virtual del Cicle Escriptors i paisatge, en aquesta nova trobada online ens acompanyarà Araceli Segarra, que ens parlarà i presentarà el seu llibre Ni tan alt ni tan difícil i la sèrie de contes Els Viatges de la Tina.

La trobada tindrà lloc el dimecres 10 de juny a les 7 de la tarda i es farà amb la plataforma ZOOM, cal registrar-se i també inscriure’s prèviament a la xerrada per rebre les indicacions de connexió.

(Es prega puntualitat. Un cop iniciada la xerrada no es donarà entrada).

L’Araceli Segarra necessita poca presentació. Alpinista, escriptora, il·lustradora de contes infantils, comunicadora… Als 26 anys es va convertir en la primera dona del país en coronar l’Everest.

El seu primer llibre Ni tan alt ni tan difícil (La Galera, 2013) neix com a conseqüència de la seva experiència en les diverses expedicions que ha participat, on -segons l’autora- “enfrontar-se a la muntanya és enfrontar-se a un mateix, la muntanya no té menys perills que el nostre dia a dia, i les coses no són tan difícils com semblen”.

Autora polifacètica, també il·lustra i escriu els Viatges de la Tina, uns contes adreçats als més petits i que convida a descobrir les muntanyes més altes de cada continent i la diversitat de cultures que hi ha en el món. Actualment ja compta amb 9 títols publicats.

*fent clic a les imatges, hi trobareu més informació.

/ Cultura, La UES a casa

El cicle Escriptors i paisatge de la secció cultura es trasllada al món virtual i es reprenen les xerrades i presentacions de llibres a través de la pantalla.

La primera xerrada virtual del cicle, que neix amb l’objectiu d’unir excursionisme i literatura, tindrà lloc el dimecres 27 de maig a les 7 de la tarda i comptarem amb en Jordi Pons, reconegut alpinista que ens parlarà d’Alpinisme sense ficció i Annapurna Est. Un vuit mil verge.

La xerrada es farà amb la plataforma ZOOM, cal registrar-se i també inscriure’s prèviament per rebre les indicacions de connexió.

(Es prega puntualitat. Un cop iniciada la xerrada no es donarà entrada).

L’alpinisme actual no es pot entendre sense la contribució dels seus pioners, i en Jordi Pons va ser, sens dubte, un d´ells. A Alpinisme sense ficció (2016, edicions Desnivel), se’ns presenta, en primera persona, un recorregut pels diferents capítols de la seva vida en aquesta autobiografia que permetrà al lector conèixer en profunditat les seves aventures al llarg de tot el planeta, i descobrir com es desenvolupava el complex món de l’alpinisme d’altitud en aquella època.

Annapurna Est. Un vuit mil verge és un clàssic de l’alpinisme català, es va editar el 1976 per l’editorial Joventud, i el 2016, en motiu del 40è aniversari de l’expedició, l’editorial Tushita en va fer una reedició amb més fotografies que la versió original i incorporant un DVD.

  

*Fent clic a les imatge, trobareu més informació sobre els llibre

/ Cultura, La UES a casa

Aquest curs les sortides de la secció cultura ens endinsen al món literari, per aquest motiu cada mes es portaran a terme dues activitats, que són complementàries i independents a l’hora: presentació per part d’un autor/a i sortida relacionada amb la seva obra.

/ Cultura