• Inscripcions activitats


 • « 05/2024 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  29
  30
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
Home / Muntanya / 04/03 RESUM DE LA SORTIDA A ROC DE MADRES

04/03 RESUM DE LA SORTIDA A ROC DE MADRES

RESUM DE LA SORTIDA

Sortim 15 integrants de la secció de Muntanya amb una previsió meteorològica de bon temps, però amb unes temperatures molt baixes, tenim ganes de trepitjar neu i realitzar una sortida de dificultat moderada d’iniciació a raquetes de neu.

ROC DE MADRES (2469 M) DES D’ODELLÓ

Pujada al Roc de Madres per l’itinerari més directe des de la zona del Capcir. Ruta d’alta muntanya per pujar al Roc de Madres passant pels refugis lliures de Becet i Oller, sortint de la petita població d’Odelló de Ral al costat del llac de Puigbalador. L’itinerari combina una primera part que passa per un bonic i extens bosc amb una segona part que avança per pendents suaus sense vegetació fins al cim.

El Roc de Madres és el cim més elevat del massís de Madres, que es caracteritza, en general, per les seves formes arrodonides i suaus. Aquesta serra, situada entre els departaments francesos de l’Aude i els Pirineus Orientals, molt propera a l’Arieja, ens ofereix diferents punts de sortida per a l’ascensió al Roc de Madres: el Col de Portús, el Col de Jau, el Col de Sansà, Pont de la Farga, Odelló,… Tots aquests itineraris són ideals per iniciar-se en l’ús de raquetes de neu i realitzar un cim amb unes vistes espectaculars sobre el Canigó i gran part de l’Arieja, l’Aude i els Pirineus Orientals. La situació i morfologia de la zona del Capcir fan que aquest altiplà a 1.500m d’alçada sigui una regió idònia per a la pràctica de recorreguts amb raquetes de neu. El millor d’aquesta ruta es gaudir de les grans vistes que tenim del Capcir i del massís del Carlit durant la pujada. Descansar al refugi Oller i admirar les panoràmiques que tenim des d’aquest indret.

Clicant sobre l’enllaç podreu veure un resum de fotografies de la sortida:

Roc de Madres

Clicant sobre l’imatge podreu veure el track de la ruta: