• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / 12/06 RESUM DE LA SORTIDA AL TOSSAL DEL BRAIBAL

12/06 RESUM DE LA SORTIDA AL TOSSAL DEL BRAIBAL

El passat 12 de juny, un grup de 15 persones vam fer la ruta circular des de l’aparcament d’Engolasters al Cim del Tossal del Braibal.

Aquesta tossa és un dels cims amb més vistes d’Andorra, malgrat que la seva alçada no és pas de les més destacades. Això és degut a que aquesta tossa està situada al mig d’una llarga carena que, emplaçada de llevant a ponent i paral·lela a la vall Madriu, es despenja des dels pics de Pessons fins a morí a Engolasters, ja prop de Les Escaldes.

El recorregut, des de la sortida, permet gaudir d’uns boscos on ja fa molt de temps que no han estat objecte de tales i on tampoc, de moment, no hi entra la ramaderia. Això, unit al fet que es troba dins de la Vall Madriu, una de les poques que està fortament protegida dins del territori Andorrà, fa que l’ascensió es desenvolupi en un terreny força feréstec.

La ruta i el cim no són pas gaire coneguts. Això fa que, d’una banda, l’indret sigui força solitari i, de l’altra, que, degut a la manca de visitants, a estones sigui difícil poder seguir el camí, sobretot a tocar de la carena, on el bosc és força espès. Tot i això no deixa de ser una excursió molt agradable, fàcil i força interessant.

PUNTS D’INTERÉS

La vista des del pic és un dels més importants actius d’aquesta atractiva excursió i que, si fem una mirada a tot l’entorn, començant pel sud, veurem tots el cims que van des de la Vall Civera (Tossa Plana, Tossal Bovinar, etc.) fins la vall de l’Envalira. A ponent ens queden Les Escaldes, la Vall de La Massana i tots els cims fronterers amb el Pallars (Orri, Salòries, Comapedrosa, Pica d’Estats, Montcalm, etc.).

Cap al nord, veurem les valls d’Aldosa, Ransol o Ingles i tots els cims de la carena fronterera amb Occitània (Tristaina, Casamanya, Estanyó, Sarrera i fins els Xuclar). Ja cap a llevant veurem cims com l’Alt de Griu o Pessons i, més enradera, des de l’Ascobes fins els Pics Negres d’Envalira i Puigpedrós.

Podeu mira un àlbum de fotos de la sortida clicant sobre la imatge:

Tossal del Braibal

Clicant sobre la imatge podeu veure el track de la ruta.