• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / 12/11 EL BALANDRAU PER LES GORGES DEL FRESER

12/11 EL BALANDRAU PER LES GORGES DEL FRESER

Sortida de tardor per la vall del riu Freser fins el cim del Balandrau.

ANUNCI DE LA SORTIDA.

EL BALANDRAU

El Balandrau és una muntanya de 2.585 metres situada a la serra que separa les valls de Ribes i Camprodon, entre els municipis de Queralbs i Vilallonga de Ter al Ripollès. Al cim hi ha un vèrtex geodèsic. (Viquipèdia).

ITINERARI PER LES GORGES DEL FRESER

L’itinerari d’avui és una ruta circular que ens portarà al cim del Balandrau, a 2.585 m d’altitud. El recorregut comença a la central de Daió de Baix, a prop de Queralbs, puja per les gorges del Freser cap al camí de les Marrades fins a trobar el torrent del Bugader. A la cruïlla del torrent del Bugader, deixa el camí que va cap al refugi de Coma de Vaca i puja resseguint el curs d’aigua fins a atènyer la partió de Fontlletera. A partir d’aquí, ascendeix pel camí carener fins al cim del Balandrau.

EL PARC NATURAL DE LES CAPÇALERES DEL TER I DEL FRESER

El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser està situat al vessant sud dels Pirineus orientals, a l’Alt Ripollès. Limita al nord amb el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans, ja a França, i al sud amb l’Espai d’Interès Natural de la Serra Cavallera. El parc engloba les capçaleres dels rius Ter i del Freser que neixen al vessant sud del Pirineu oriental axial i més avall s’ajunten, per finalment desembocar al mar Mediterrani. Aquest indret, antigament la Reserva Nacional de Caça Freser-Setcases, va ser declarat parc natural el setembre del 2015. Aquesta zona presenta bons exemples del modelat glacial pirinenc, a més d’una gran diversitat de flora d’alta muntanya amb una marcada influència mediterrània. L’altitud màxima del parc és el cim del Puigmal, de 2910 m.

A continuació podeu veure algunes fotos del recorregut:

Podeu descarregar-vos el track prement sobre la imatge següent: