• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Muntanya / 17/02 RESUM DE LA SORTIDA A LA TOSA DE PÉDOURRÉS

17/02 RESUM DE LA SORTIDA A LA TOSA DE PÉDOURRÉS

La Tossa de Pédourrés és una muntanya de 2468 m d’altitud al departament de l’Ariège, dintre del municipi de L’Ospitalet. Situada a prop del pic d’Alba i el de Nerassol ofereix molts atractius per a les sortides hivernals, amb esquís o raquetes. S’hi accedeix per la vall d’Arques des de L’Ospitalet.

DESCRIPCIÓ DE LA SORTIDA A LA TOSA DE PÉDOURRÉS

De bon matí sortim de Sabadell amb l’esperança de fer una bona excursió hivernal al Pirineu. No ha estat un bon any per a la neu però ha plogut aquesta nit i segurament serà neu a la muntanya.

A la sortida del túnel del Cadí ja veiem que les muntanyes de la Cerdanya estan més nevades que en altres caps de setmana. Parem a Puigcerdà per fer un mos i un cafè -amb un mal servei per part de la propietària del bar-. Entrem a França, ens endinsem a la vall de Querol, agafem el túnel de Pimorent i arribem a l’Ospitalet en mig d’una espessa boira.

Tal com prevèiem, ha nevat durant la nit i una fina capa de neu cobreix la muntanya. Decidim deixar les raquetes i agafar només els grampons en previsió d’alguna capa de gel en l’itinerari. Sortim de l’aparcament de l’Ospitalet, per dins del poble, en direcció al pont de Santa Susanna. Travessem la N 20 i baixem per la carretera fins a trobar l’inici del camí HRP 32.1 que seguirem fins a l’estany de Pédourrés. Anem pujant per un corriol ben fresat, travessem la canonada de l’aigua un parell de vegades i arribarem a la Jaça de Pozoule on conflueixen els torrents de Siscar i el de la Vall d’Arques. A l’esquerra aniríem cap a la vall de Siscar. Travessem el torrent i flanquegem la muntanya cap a la dreta en direcció nord-est. Anem pujant paral·lels al torrent de la Vall d’Arques fins al seu embassament. A partir d’aquí el pendent es suavitza i s’obre davant nostra tota la vall flanquejada pels cims del Nerassol i Alba, a l’esquerra, i la Tossa de Pédourrés a la dreta. Ha sortit el sol i la boira queda sota nostra.

En arribar a l’estany de Pédourrés, deixem l’HRP i girem a ponent per iniciar la darrera pujada fins al cim de la Tosa. Resten 300 m de pujada amb pendents del 15 al 20% en poc més d’un quilòmetre. Al cim podem gaudir de les impressionants imatges dels cims del Pirineu des d’una talaia privilegiada.

Tornem desfent el mateix camí. A la part baixa de la vall s’ha fos la neu. el camí es converteix en un torrent d’aigua i fang. Arribem a l’Ospitalet cansats però contents d’haver pogut fer una sortida hivernal que de ben segur tots recordarem.

Prement sobre la imatge podreu accedir a l’àlbum de fotos de la sortida:

TOSA DE PÉDOURRÉS

Prement sobre la imatge accedireu al track de la sortida: