• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / 21/05 VOLTA PEL RODAL I ARRÒS A LA MUNTANYA

21/05 VOLTA PEL RODAL I ARRÒS A LA MUNTANYA

DESCRIPCIÓ DE LA SORTIDA

Proposem una sortida doble. Una caminada pels voltans de Castellar del Vallès i un dinar quan arribem de la caminada. El punt de trobada serà a les 8:30 h al Parc Catalunya o a les 9 h a l’aparcament de Castellar Vell (vegeu l’accés al final de la pàgina). Vegeu, tot seguit, l’anunci de la sortida:

CASTELLAR VELL

El conjunt arquitectònic de Sant Esteve de Castellar Vell es troba en el paratge conegut com a Castellar Vell, puig de Castellar Vell o puig Castellar situat a 309 metres sobre el nivell del mar a la riba dreta del riu Ripoll. Aquest indret el forma una esplanada envoltada per importants barrancades tallades per torrents: el de Sant Antoni a l’oest i el torrent de Miralles per la zona que limita amb el Castell de Castellar (Viquipèdia).

A l’esplanada, arran de l’antiga església parroquial de Castellar, s’hi troba l’àrea d’esbarjo. Està equipada amb una zona de graelles de lliure ús segons l’època de l’any. No hi ha taules ni cadires i cal portar-se la llenya i les graelles.

EL CASTELL DE CASTELLAR

El Castell de Castellar –o Castell de Clasquerí– és un castell del municipi de Castellar del Vallès (Vallès Occidental). El castell de Castellar es troba a prop del poble, a l’altra banda del riu Ripoll. El camí al castell es troba prop del quilòmetre 26 de la carretera C-1415a, de Terrassa a Castellar del Vallès. El seu emplaçament equivalia a una defensa natural. El conjunt arquitectònic de quatre zones és format pel castell, la capella de Santa Bàrbara, la zona de l’aqüeducte i la zona de la masoveria. Conjuntament conformen un pati clos amb una bassa rectangular i permeten una vista panoràmica, en direcció a llevant, del nucli de Castellar del Vallès. El conjunt inclou un aqüeducte que uneix la zona del Castell amb l’altra zona del conjunt coneguda com la masoveria, situada al vessant nord oriental i d’accés a la finca. És una obra declarada bé cultural d’interès nacional (Viquipèdia).

L’ITINERARI LLARG

Per a la caminada, us proposem dos itineraris. Un de més llarg i un de més curt. Tots dos surten de l’aparcament de Castellar Vell.

L’itinerari llarg, d’uns 13,6 km i +470 m de desnivell, passa pel Torrent Mitger, Castell de Castellar -o Castell de Clasquerí-, visitant unes quantes barraques de pedra seca fins a tocar la urbanització de Sant Feliu del Racó, seguint el camí Moliner cap el Mont Rodon i tornada pel Camí de Can Sallent.

Podeu accedir al track en l’enllaç següent:

L’ITINERARI CURT

L’itinerari curt, d’uns 7 km i +215 m de desnivell, passa pel Torrent Mitger, Castell de Castellar -o Castell de Clasquerí-, Pont Vell de Castellar, riba del riu Ripoll i tornant per Castellar Vell.

Podeu accedir al track en l’enllaç següent, (atenció! el punt de sortida no coincideix amb la descripció):

L’ARRÒS A LA MUNTANYA

A l’àrea d’esbarjo de Castellar Vell tindrà lloc el dinar, a les 14h, que consistirà en:

  • Un aperitiu saludable.
  • Una amanida de primavera.
  • Un arròs de muntanya cuinat pel prestigiós “xef” Juan Martí.
  • Uns postres que ajudin a pair l’arròs.

Atès la situació de la zona de pícnic, tingueu en compte:

  1. No hi haurà taules ni cadires posades per l’organització.
  2. De beguda hi haurà aigua i vi. Qualsevol altra beguda, cal portar-la de casa.
  3. Els coberts, plats, gots i tovallons, també cal portar-los de casa.
  4. Convé minimitzar les deixalles, per la qual cosa s’aconsella portar estris reciclables.

ACCÉS A L’APARCAMENT DE CASTELLAR VELL

Des de Castellar, passat el punt quilomètric 24, a mà esquerra en un revolt molt tancat, hi ha un camí ample de terra que té uns rètols indicadors de la depuradora d’aigües residuals i d’una hípica, a més d’una masia. Seguint el camí de terra avall, a mà esquerra hi ha una bifurcació que té una porta de ferro. Allà mateix, al camp que queda al costat de la porta, es pot aparcar el vehicle.

A l’enllaç següent podeu accedir al Google Maps i la localització del punt de trobada:

També hi podeu accedir amb les coordenades següents al Google Maps: 41.60165892771167, 2.0701687546008665; o amb les coordenades 41°36’06.0″N 2°04’12.6″E en qualsevol GPS.