• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / CAP DE SETMANA ALS PORTS DE BESEIT 4/5 MAIG

CAP DE SETMANA ALS PORTS DE BESEIT 4/5 MAIG

Podeu veure fotos de la sortida del cap de setmana en els enllaços següents, un per cada dia.

ROQUES D’EN BENET (DISSABTE).

ROQUES D'EN BENET

EL PARRISSAL (DIUMENGUE).

EL PARRIZAL

SORTIDA DE CAP DE SETMANA ALS PORTS DE BESEIT

DISSABTE:LES ROQUES D’EN BENET
Les Roques d’en Benet de 1.017 metres, situades al centre de tot el conjunt de muntanyes i separades d’Horta de Sant Joan per una gran plana, ens atreuen la mirada i són punt de referència de tot el territori. Aquestes impressionants roques són una de les formacions muntanyoses més característiques i emblemàtiques del Parc Natural dels Ports. Les seves parets verticals de conglomerat s’aixequen gairebé 300 m i cauen a plom sobre un sòcol calcari.
El seu nom originari, Bene, és àrab i ja està recollit a la carta de poblament cristià del segle XII. El camí per pujar-hi està indicat i és apte per a tothom que tingui una mínima forma física. Des del cim del Castell, a 1017 m, gaudim d’una visió a vol d’ocell fantàstica de tota la plana que tenim al davant i de les muntanyes que l’envolten.

En un dia clar es poden veure els Pirineus a l’horitzó.

Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC amb el nom de Roques de Benet (El Castell).

DIUMENGE: EL PARRISSAL
El recorregut s’inicia a l’aparcament habilitat prop del Pla de la Mina, a l’inici de l’engorjat del Parrissal. Prenent la pista passarem per l’Estret de la Fenellosa i deixarem a la nostra esquerra la cavitat de la Cova de la Dona. 200 metres més endavant creuarem el Matarranya per un pontet i començarem a remuntar per una zona boscosa fins a creuar el llit del Barranc de la Faixa Estreta, passat el qual el terreny es fa menys feixuc fins a desembocar en una zona més planera, indret on hem d’estar atents per agafar correctament les dues cruïlles consecutives que trobarem, ambdues a l’esquerra.

Ja doncs per camí més planer progressarem en direcció sud cap a la base de l’acinglerat cim on ens dirigim: val la pena detenir-se en una balconada natural des de la qual tindrem unes primeres panoràmiques de l’espectacular engorjat del Matarranya i de les Moletes d’Arany, a la banda contrària del congost. Seguint la marxa en direcció oest, en paral·lel a la cinglera, anirem a buscar un pujador que ens permetrà enfilar-nos sense problemes a la carena cimera i recórrer-la fins a l’extrem est on trobarem la fita de l’Argaret.