• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / EL GRAE: ÀNGELS QUE ENS VETLLEN

EL GRAE: ÀNGELS QUE ENS VETLLEN

El passat 29 de maig, en la sortida a la Mola de Sant Honorat i la Roca del Corb, hi va haver una intervenció dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat de Catalunya) on van demostrar la seva professionalitat en el rescat a la muntanya. Us transcrivim la ressenya, que ha fet a Facebook, el nostre company Salvador Berdajin com a mostra d’agraïment a tots el bombers i especialment als GRAE:

Mola de Sant Honorat 1.061 m(Alt Urgell)
Sortida social de la Secció Muntanya de la Unió Excursionista de Sabadell

A Peramola s’alça un petit massís de roca conglomerada, és una zona molt accidentada i plena d’al·licients, caminarem per un terreny abrupte que ens permetrà conèixer vertiginoses cingleres, coves i vaumes que havien estat habitades, restes d’una ermita que es diu que és la més petita de Catalunya i el que va ser una presó en temps de la guerra carlina dalt d’un penjat.

Començàvem la sortida tots els components del grup gaudint de la retrobada i del nou caminar per aquests espais, però malauradament a mig recorregut una companya es va lesionar sense possibilitat de continuar, va ocórrer en un terreny on era difícil sortir-ne pels nostres mitjans, fet que ens va fer activar l’alerta d’ajuda als GRAE que en helicòpter ens varen socórrer en un termini curt de temps i un cop va arribar l’equip de rescat i van copsar la situació van evacuar a la companya ferida per mitjà aeri.

La resta del grup, mig trasbalsats pels fets vàrem continuar, tot sabent que la companya estava en bones mans atesa en el centre mèdic més proper.

Els hi agraiïm molt la immediata resposta, la seva professionalitat i el treball incansable que fan. Els que estimen la muntanya ens sentim més segurs sabent que els tenim quan els necessitem. Són com uns “àngels que ens vetllen”
Membres del GRAE , el més sentit i sincer agraïment a tan lloable tasca que feu. Gràcies.

El Salvador va recollir en aquest vídeo part de l’intervenció dels bombers:

GRAE-St.Honorat

I també afegim algunes fotos de la intervenció obtingudes pel company Enric Malvesí:

També podeu consultar el resum de la interessant intervenció que el Sergent dels GRAE, Alfons Esterlich, va fer en el cicle de Xerrades obertes sobre APPs de meteorologia, orientació, muntanya i altres temes informàtics organitzades per la Secció de Muntanya, el passat 13 d’abril: https://ues.cat/blog/resum-xerrada-grae/.