• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Notícies / OSMAND: APP PER NAVEGAR I VEURE MAPES EN DISPOSITIUS ANDROID I IOS

OSMAND: APP PER NAVEGAR I VEURE MAPES EN DISPOSITIUS ANDROID I IOS

OsmAnd és una aplicació de mapa i navegació per a Android i iOS. Utilitza la base de dades de mapes OpenStreetMap per a les seves pantalles principals i ofereix navegació guiada.

Al llarg de quasi dos anys de xerrades hem pogut descobrir diverses aplicacions de mapes i navegació per a dispositius mòbils: OruxMaps, Wikiloc, Sports Tracker,… Totes tenen avantatges i inconvenients. Algunes només funcionen per a dispositius Android o iOS, altres suporten pocs llenguatges, o són difícils de configurar, o tenen limitacions en la planificació de rutes.

OsmAnd va néixer amb l’objectiu de ser una aplicació per a mòbil que aplegués quasi totes les característiques desitjables en una app de navegació. Entre les seves característiques més importants, podem destacar:

  • Compatibilitat amb Android i iOS.
  • Suport per a diversos idiomes, inclòs el català.
  • Versions gratuïtes i de pagament.
  • Codi desenvolupat sota llicència GPL3
  • Planificació de rutes a la pròpia aplicació.
  • Guiatge per veu.
  • Mapes online i offline.
  • Personalització.

Considerant el gran nombre de funcionalitats de l’aplicació, començar a utilitzar-la pot ser una tasca complicada que pot necessitar un temps d’aprenentatge. Això fa que moltes vegades deixem d’utilitzar una app quan veiem que necessitem molt temps per treure’n un resultat acceptable. Per aquest motiu hem plantejat aquesta xerrada com una introducció a la configuració bàsica de l’aplicació per fer-la funcional per als que sortim a la muntanya. En aquesta xerrada veurem, principalment com:

  1. Fer una configuració bàsica: instal·lació, posada en marxa, selecció del llenguatge, selecció del perfil.
  2. Obtenir mapes.
  3. Configurar els mapes.
  4. Afegir traces i punts d’interès.
  5. Registrar traces.
  6. Navegar per una ruta.
  7. Cercar.
  8. Planificar rutes.

Encara que hi ha moltes i molt bones aplicacions de navegació per a mòbils, creiem que OsmAnd pot ser una alternativa més a tenir en compte en les nostres sortides a la muntanya.

No us ho perdeu!


Per rebre puntual informació, subscriviu-vos a l’inici de la pàgina. Per a inscripcions fora de plaç contacteu amb la secretaria de la UES, per telefon (93 725 87 12) o per e-mail (info@ues.cat).