• Inscripcions activitats


 • « 09/2023 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  1
Home / Muntanya / RESUM DE LA SORTIDA EL VULTURÓ O PUIG DE LA CANAL BARIDANA(2649 m), SERRA DEL CADÍ

RESUM DE LA SORTIDA EL VULTURÓ O PUIG DE LA CANAL BARIDANA(2649 m), SERRA DEL CADÍ

Un petit grup de la secció hem anat a fer una sortida molt espectacular i molt exigent a la Serra del Cadí.

Una interessant excursió per la Serra del Cadí recorrent dues de les seves canals més populars, la Baridana i la del Cristall. Sortim del Coll de Pallers, a uns 600 metres d’Estana, on hi ha un aparcament. D’allà mateix surt un camí, marcat com a GR, en direcció al poble del Querforadat. El camí comença baixant; després va pujant i baixant mentre travessa diversos torrents que baixen del Cadí. Quan ja estem molt a prop de Querforadat deixem el GR, que baixa en direcció al poble, per agafar un altre camí, inicialment una petita pista, que puja en direcció a la Canal Baridana que ja veiem de lluny. El camí més endavant es converteix en un corriol amb alguns trams desdibuixats. Hi ha força fites que ens ajuden a orientar-nos en els punts confusos. Arribem al Coll de Josana, un petit prat entre boscos amb grans vistes als penya-segats del Cadí. Poc més endavant arribem al Coll Superior de Josana, semblant a l’anterior. Pugem una mica més pel camí del bosc fins arribar a l’inici de la tartera de la Canal Baridana.

Es tracta d’una tartera enorme per la qual cal pujar gairebé tot sense camí, superant uns 450 metres de desnivell. L’ascensió és penosa i fatigosa: al principi hi ha blocs més grans pels quals podem pujar amb certa facilitat com per una escala. Més endavant desapareixen les pedres grans i cal pujar per graveta amb força pendent. Cal anar buscant els millors passos però no n’hi ha cap d’especialment fàcil. Finalment arribem al Coll de la Canal Baridana, un rabeig de pau després de la penosa pujada per la tartera. Trobem al mateix coll les marques del GR 150-1.

Des del coll ja veiem, força a prop, el cim allargat del Puig de la Canal Baridana. Pugem directament, deixant de banda el GR, i, en pocs minuts, arribem al cim allargat del Puig de la Canal Baridana o Vulturó (2.653 m), punt culminant de la Serra del Cadí. Des d’aquest mirador privilegiat veiem el Pedraforca, el Port del Comte i tota la Cerdanya. També veiem la continuació del nostre camí pels còmodes prats superiors sobre els cingles del Cadí.

Baixem fins a trobar el GR de nou (poc marcat) i seguim sobre la muralla. Arribem a la sortida de la Canal de l’Ordiguer on, traient el cap, veiem a vista d’ocell l’enorme barranc que forma aquesta canal. Més enllà ens apartem una mica del camí per pujar al cim del Puig de la Canal del Cristall (2.586 m), un cim de poca prominència marcat amb una creu de ferro. Baixant per l’altra banda arribem en poc temps al Coll de la Canal del Cristall. Deixem el GR, que segueix planejant sobre el cingle cap al Pas dels Gosolans i comencem a baixar per la Canal del Cristall. És un PR (PR C-121) marcat amb les característiques pintades blanques i grogues. El descens és penós perquè en alguns trams el camí està desdibuixat, però després d’haver pujat la Canal Baridana ens semblarà fàcil.

Finalment arribem a Prat de Cadí, un altre recés de pau on podem descansar contemplant la muralla del Cadí amb una visió directa de la Canal del Cristall que, des d’aquí, sembla molt més difícil del que és realment. Travessem el prat i prenem un ample camí, marcat encara com a PR, que ens condueix sense cap dificultat al punt de partida al Coll de Pallers.

Podeu veure un resum de fotografies realitzades durant la sortida.

Clicant sobre l’imatge podeu veure el track de la ruta.