• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Notícies / Resum de la xerrada Nosaltres fem els altres viatges

Resum de la xerrada Nosaltres fem els altres viatges

Seguint amb el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a la muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al primer trimestre del 2024, vam comptar amb la col·laboració de la Ixabel Alkain, guia a països considerats difícils, que ens van oferir la xerrada que porta per títol Nosaltres fem els altres viatges.

  • Després de la presentació de la xerrada a càrrec d’en Francesc Garcia, la Ixabel Alkain ens va oferir, durant més d’una hora, una completa explicació del que suposa preparar i fer de guia de viatges a països com Austràlia, Islàndia, Índia, Iran, Síria, Jordània, Vietnam, Cambodja,…
  • El 1989 va començar a viatjar i el 1998 va començar a col·laborar amb agències de viatges alternatives que oferien aquests tipus de viatges. Sempre en grups reduïts i cercant les rutes que no solen ser les més habituals en altres agències.
  • La seva feina començava en informar-se sobre el país i viatjar-hi un mes abans de rebre els turistes. Amb una agència local preparava les rutes, els hotels, restaurants,… Quan arribava el grup ja tenia tota la informació i, amb l’ajuda de xofers i guies locals, començava una aventura de 25 dies pel país escollit.
  • La seva feina, principalment, consistia en mimar el grup i resoldre qualsevol problema que pogués sorgir: canvi d’hotels, problemes de transport, problemes de salut, petites ferides, problemes amb el menjar, al·lèrgies, i també els perill del viatge, segons el país. Durant els 25 dies, encara que el grup era força homogeni, sempre hi havia una baixada de tensió al voltant del dia 12 o 14. Per aquest motiu els aspectes psicològics eren molt importants per mantenir el grup cohesionat i seguir la ruta fins al final.
  • També va dedicar un apartat al xofers i guies locals, la majoria homes, indispensables per l’èxit del viatge. Amb tots ells va tenir molt bona relació encara que a Jordània va tenir problemes amb un dels xofer. En aquests casos cal plantar-se i demanar a l’agència local que el substitueixin.
  • La infraestructura de les excursions és bàsica per a l’èxit del viatge. Cal tenir present que s’utilitzen diversos mitjans de transport a més dels jeeps o pickups, dromedaris, cavalls, elefants, barques, canoes i fins i tot iacs.
  • El menjar, en general molt picant, l’aigua mineral, sempre embassada, i la fruita són altres de les coses que cal gestionar. La calor i el cansament obliga a buscar llocs on descansar i oferir aigua als turistes. Sempre portava menjar i beguda al microbus o jeeps per qualsevol problema que pogués sorgir.
  • La Ixabel va acabar la seva exposició mostrant nombroses fotos dels seus viatges per aquests països exòtics.

En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: