• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Notícies / RESUM XERRADA FER QUE L’IMPOSSIBLE ES TORNI POSSIBLE

RESUM XERRADA FER QUE L’IMPOSSIBLE ES TORNI POSSIBLE

El passat dimarts, 5 d’octubre, vam començar un nou cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tenologies aplicables a muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al 4rt trimestre de 2021. Per aquesta estrena vam comptar amb la col·laboració de l’alpinista i muntanyenca Ester Sabadell que ens va oferir un xerrada-col·loqui sota el títol Fer que l’impossible es torni possible i lluitar pels somnis fins el final.

En aquesta primera xerrada hi va haver una audiència de 43 participants que van seguir les explicacions de l’Ester Sabadell. Tot seguit fem un petit resum de la xerrada.

  1. L’Ester va començar reflexionant sobre el títol de la xerrada:
  2. La primera frase del títol, “Fer que l’impossible es torni possible” li va servir per reflexionar sobre l’esforç i la superació, tant a la muntanya com en altrers àmbits de la vida. Considera que aquesta frase cal prendre-la en el sentit de superació personal. Va mostrar imatges de la seva expedició al Manaslu, com a exemple d’esforç i superació,

    y també de l’escalador rus Rustam Nabiev que va pujar a l’Elbrus, de 5642 m, sense cames. Recentment també ha pujat el seu primer 8000, el Manaslu, amb l’ajuda només de les seves mans. Aquests videos li han servit per reflexionar sobre l’esforç i l’esperit de superació.

  3. En segon lloc, va reflexionar sobre la frase de la segona part del títol, “lluitar pels somnis fins el final“. Va ilustrar aquesta frase amb un dels seus somnis de juventud, pujar al Montblanc per l’aresta Peuterey. Gesta que va assolir amb la seva companya, Elena de Castro, i que va ser recollida en imatges pel programa Al filo de lo imposible. Podeu veure la filmació a Youtube:
  4. Com a segona reflexió sobre fins on cal arribar per aconseguir un somni, va posar l’exemple de Juanito Oiarzabal que l’any 2004 va perdre tots els dits dels peus per congelació en el seu intent per arribar al cim del K2 sense oxígen.

  5. En el col·loqui entre l’Ester i el públic vam poder conéixer les seves opinions sobre l’estat actual de l’alpinisme. Sobre la comercialització de les ascensions a l’Everest i sobre la utilització de la tecnologia en les grans expedicions. Es va mostrar especialment crítica amb la utilització de l’oxígen com a ajuda per assolir els cims dels 8000. Actualment, ella treballa com a bombera de la Generalitat de Catalunya, ha deixat les grans expedicions i es dedica a l’escalada de parets verticals.

Vam poder gaudir de les explicacions de l’Ester, a la qual hem d’agraïr la seva bona disposició per participar en les xerrades.