• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / 13/05 GRA DE FAJOL PER LA COMA DE L’ORRI

13/05 GRA DE FAJOL PER LA COMA DE L’ORRI

Per celebrar la primavera, us proposem una sortida pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser; i que no es va poder fer l’any passat. Esperem que us agradi!

GRA DE FAJOL PER LA COMA DE L’ORRI

La muntanya del Gra de Fajol queda envoltada pel riu Ter i pel torrent de la Coma de l’Orri. Als seus peus hi creixen boscos típics d’alta muntanya: pinedes de pi negre, bedollars i avetoses. Amb les neus ja retirades, la primavera es deixa sentir i gaudirem de la breu floració pirinenca. Un esclat de vida reservat per al temps de bonança.

Per a més informació, podeu consultar el cartell de la sortida:

ITINERARI

Proposem fer la volta de pujar per la Coma de l’Orri, anar al coll de la Marrana, Gra de Fajol, baixar cap a Ull de Ter, i retornar a l’inici.

A la carretera que puja a Vallter des de Setcases, en un revolt molt tancat, hi ha un petit aparcament i plafons informatius. Aparcarem allà i seguirem el camí de la Coma de l’Orri.

La pujada per la Coma de l’Orri és maca, i diríem que és una vall poc coneguda, normalment no es troba ningú. Però un cop s’arriba al coll de la Coma de l’Orri ja es veu i se sent gent. Seguirem cap al coll de la Marrana i, com més ens apropem al coll, trobarem més gent pujant al cim del Bastiments, molt més concorregut.

Des del coll de la Marrana es pot pujar fàcilment al Gra de Fajol (15 minuts). Sorprèn el color de la roca, tant blanca, que, amb els núvols, donen una imatge fantàstica. Retornarem al coll de la Marrana. Baixarem cap a Ull de Ter, passarem pel refugi i després cap a la carretera. Quan s’arriba al pàrking més gran cal buscar el camí vell d’Ull de Ter, davant de l’hostal Pastuira.

Seguirem el GR 11 pel marge esquerra del riu Ter, passarem per la font del Saüc i seguirem baixant fins a arribar a l’encreuament on anirem cap a la Coma de l’Orri i, des d’allà, fins on hem aparcat el cotxe.

Una excursió circular interessant amb dos parts ben diferenciades: pujada per l’Orri i baixada pel camí vell sense trobar ningú; tot el que envolta el coll de la Marrana i Ull de Ter ple de gent.

FOTOS DE LA SORTIDA

TRACK DE LA RUTA