• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Muntanya / 17/02 TOSSA DE PÉDOURRÉS (2468 m)

17/02 TOSSA DE PÉDOURRÉS (2468 m)

La Tossa de Pédourrés és una muntanya de 2468 m d’altitud al departament de l’Ariège, dintre del municipi de L’Ospitalet. Situada a prop del pic d’Alba i el de Nerassol ofereix molts atractius per a les sortides hivernals, amb esquís o raquetes. S’hi accedeix per la vall d’Arques des de L’Ospitalet.

A continuació teniu l’anunci de la sortida:

L’OSPITALET

L’Ospitalet (L’Espitalet en occità i L’Hospitalet-près-l’Andorre oficialment i en francès) és un municipi francès de la regió d’Occitània, al departament de l’Arieja. Limita a l’oest amb Andorra (parròquia de Canillo); i al sud, amb la Cerdanya (pel port de Pimorent). La seva ubicació és molt propera al pas fronterer del Pas de la Casa —entre la parròquia d’Encamp, a Andorra, i la comuna de Porta, a la Catalunya del Nord (departament francès dels Pirineus Orientals). Històricament, es pot englobar en la comarca del Sabartès, és a dir, l’alta vall del riu Arieja o d’Acs, dins la regió occitana del país de Foix. (Viquipèdia).

ITINERARI

Començarem la ruta al poble de l’Ospitalet, travessarem el pont de Santa Sussana i la carretera N20 per agafar una variant de l’HRP en direcció nord. El camí, amb fort pendent, s’enfila pel marge dret del torrent de Siscar i travessem dues vegades la conducció d’aigua que baixa fins a la central hidroelèctrica. Anem pujant fins a la Jassa de Pouzole. Per l’esquerra s’entreveu la vall de Siscar. Nosaltres seguim l’HRP cap a la vall d’Arques. Travessem el torrent per un pontet i anem pujant seguint les marques de pintura del camí. Al cap de dues hores d’ascensió, quasi 4 quilòmetres i 500 metres de desnivell, arribarem la presa de Baldarques. A partir d’aquí i fins l’estany de Pédourrés, el camí continua pujant però més suaument. Les vistes sobre la vall i els cims que l’envolten són espectaculars. Des de l’estany enfilarem els darrers 200 metres de pujada fins al cim de la Tossa. Haurem fet uns 7 km i poc més de 1000 m de desnivell positiu.

La tornada la farem desfent el mateix camí.

Algunes fotos del recorregut:

Inici de la vall de Siscar Presa de Baldarques
Estany de Pédourrés sota el pic d’Alba L’Ospitalet des de la vall d’Arques
Panoràmica cap a l’oest des de la Tossa de Pédourrés
Panoràmica de la vall d’Arques amb l’estany de Pédourrés i els pics de Nerassol i Alba

Prement sobre la imatge podreu accedir al track de la ruta: