• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / 17/12 RESUM PORTADA DEL PESSEBRE AL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE CORBERA

17/12 RESUM PORTADA DEL PESSEBRE AL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE CORBERA

Un any més hem seguit la tradició de portar el pessebre a una ermita o santuari. Aquest any l’hem portat al Santuari de la Mare de Déu de Corbera.

Hem sortit de Sabadell a les 7 del matí, d’un dia plujós, 42 excursionistes en un autocar de l’empresa Autocares Fuentes. Hem arribat al Restaurant Els Roures, al km 4 de la carretera dels Rasos de Peguera, just quan estaven a punt d’obrir a les 8:30h. Hem esmorzat a la vora de la llar de foc i hem compartit la coca que prèviament el cotxe, que portàvem d’avituallament, havia comprat a Gironella. A partir d’aquí ens hem dividit en dos grups. Un s’ha quedat al restaurant i, més tard, ha pujat a peu cap el Santuari de Corbera i posteriorment al mirador de la Figuerassa, per retornar al Santuari tot esperant l’altre grup.

El segon grup, més nombrós, ha pujat a l’autocar i s’ha dirigit cap els Rasos de Peguera. Una espesa boira augurava una excursió amb fred i humitat. Des dels Rasos, ja a peu, ens hem dirigit cap el Pedró (2081 m), cim més alt dels Rasos de Peguera. L’itinerari, per dintre del bosc, estava clapejat de neu, a estones més glaçada, a estones més tova. Arribant al Pedró ha sortit el sol per sobre la boira. Vistes cap el Pirineu, emblanquinat, i cap les valls del Berguedà, emboirades. Hem seguit cap el sud en direcció als Rasos de Baix (2058 m) tot passant pel coll de la Creu del Cabrer. De nou, a la collada de Rasets, ens hem dividit en dos grups. El primer ha seguit fins a la Torre dels Enginyers (1988 m), ha baixat cap a la Font de Tagast i, pel PR-C 73, ha seguit fins al Santuari de Corbera.

El tercer grup ha baixat en direcció al coll d’Estela. Uns pel pas de l’Ós, uns altres pel pas de Puigventós, fins el coll d’Estela. El grup ha seguit fins al Cogulló d’Estela per un terreny enfangat i relliscós. Des del cim la boira no deixava contemplar el paisatge. Els dos passos amb cadenes que hi ha per arribar al cim no ofereixen gaires dificultats si el terrenys és sec. Amb terreny mullat o amb neu cal mantenir totes les precaucions. El grup ha retornar al coll d’Estela i ha seguit uns metres la pista fins un corriol a l’esquerra que, pels Plans de Tagast, mena al PR-C 73 i al Santuari de Corbera.

Després de dinar i fer degustació de neules i torrons regats amb cava, hem accedit a l’església del Santuari on la Coral la Carena ens ha ofert un concert de nadales. Fora de l’església, i a la vora del pessebre, hem continuat cantant nadales, ara tot el grup.

Cansats però contents, ens hem desitjat bones festes i hem començat el descens pel PR-C 73 fins el restaurant Els Roures on ens esperava l’autocar que ens ha retornat a Sabadell.

Prement sobre la imatge següent accedireu a l’àlbum de fotos de la sortida:

PORTADA DEL PESSEBRE AL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE CORBERA

Prement sobre la imatge accedireu al track de la ruta: