• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / 29/10 COLL D’ESTENALLES – MURA – ELS EMPRIUS – COLL D’ERES – CAMÍ RAL A BERGA

29/10 COLL D’ESTENALLES – MURA – ELS EMPRIUS – COLL D’ERES – CAMÍ RAL A BERGA

Per acabar el mes d’octubre us proposem una sortida pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac. Tenim la sort de poder gaudir d’aquest parc a molts pocs quilòmetres de Sabadell i, encara que força conegut pels excursionistes, sempre ofereix oportunitats de descobrir nous camins, fonts, balmes, turons,…

Vegeu l’anunci de la sortida:

EL PARC NATURAL DE SANT LLORENÇ DEL MUNT I L’OBAC

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac es troba a la Serralada Prelitoral Catalana, a cavall de les comarques del Bages, el Moianès i el Vallès Occidental, entre el riu Llobregat, a l’oest, i el riu Ripoll, a l’est. El parc natural està conformat per les dues serralades que li donen nom i que s’uneixen al coll d’Estenalles. Els cims més alts són la Mola (1.103 m), en la qual s’aixeca el monestir romànic de Sant Llorenç, que dóna nom al massís, i el Montcau (1.056 m). (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac)

MURA

El parc ocupa una superfície de 13694 ha, i limita al nord pels municipis de Monistrol de Calders, Talamanca, Mura i Rocafort. El poble de Mura es troba en la comarca del Bages i és una de les portes d’entrada natural al parc. Tradicionalment dedicada al cultiu de la vinya, ramaderia i explotacions forestals, ha vist augmentada la seva població amb la creació del Parc Natural a partir de l’any 1972. Actualment les segones residències i el turisme són la principal font d’ingressos del municipi.

DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI

Començarem l’excursió al coll d’Estenalles en direcció a la casa de la Mata. De la Bassa del coll de Bofí, seguim pel camí Ral a Mura, tot passant els colls del Vent, de Font Freda i de Garganta; pels turons de la Campana i de Rocaprenys; i la font i el turó del Cargol fins a Mura, on hi entrarem pel carrer de Sant Antoni fins l’ermita del mateix nom. Seguirem pel SL C 66 tot passant per les balmes del Sastricó, dels Caus i el torrent d’Estenalles, fins la carretera de Talamanca. Agafarem el camí de La Vall per dirigir-nos cap a l’Ocell de Pedra i els Emprius. Baixarem fins coll de Llor, deixant a l’esquerra el Queixal Corcat i les Agulles de Finestrelles. Seguirem cap el coll d’Eres i acabarem baixant per l’antic camí Ral a Berga fins a l’aparcament.

FOTOS DE LA SORTIDA DE PREPARACIÓ

Prement sobre la imatge podreu accedir al track de la ruta:

No us la perdeu! de ben segur que descobrireu una part poc coneguda del parc!