• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / CANALS DEL CADI RESUM I FOTOS 15 DE JUNY

CANALS DEL CADI RESUM I FOTOS 15 DE JUNY

Sortida a les Canals del Cadí, Canal del Cristall, Canal Baridana i cim del Volturó.

Recorregut per la cara nord i part de la carena de la Serra del Cadí en què s’ascendeix al Puig de la Canal del Cristall i al Vulturó (o Puig de la Canal Baridana), punt culminant de la serra, sortint de l’aparcament del Coll de Pallers, a Estana, pujant per l’espectacular Canal del Cristall i tornant al punt d’origen per la vertiginosa tartera de la Canal Baridana.

L’itinerari s’inicia a l’aparcament de Coll de Pallers, a 700 metres de la petita localitat cerdana d’Estana des d’on, per un camí força fressat, arribarem al bell paratge del Prat de Cadí, passant pel Coll de Reineres i el Collet Roig. Des d’aquesta clariana circular gaudirem d’unes espectaculars vistes de l’acinglerada cara nord del Cadí, amb la Canal del Cristall davant nostre, on ens dirigirem per un costerut corriol que passa per la font del Pi i que s’enlaira cap a l’entrada a la canal, flanquejada per les verticals Roques de l’Ordiguer i Verda.

Ja dins de la canal primer grimparem per la dreta del barranc i ens encaixonarem pel seu llit, atents a les marques de PR i a les fites que anirem trobant durant tota l’ascensió. Després la canal s’eixampla i endureix el seu pendent i el terreny es torna més inestable i descompost, fins arribar a la seva part alta en què les marques i les traces de corriol ens duran cap al coll de la Canal del Cristall, a la carena de la Serra i des d’on podrem apreciar el clar constrast entre el seu vessant sud, de pendent més suau i terreny més amable, i l’escarpada i vertical cara nord que acabem de pujar.

Poc temps després, seguint la línia de la carena cap a la dreta en sentit oest, assolirem el Puig de la Canal del Cristall i, retornant al GR 150.1 i després de passar pels colls de les canals de l’Ordiguer i del Quer, ascendirem al Vulturó, el punt més alt de la Serra, amb excel·lents panoràmiques cap al sud (Port del Comte, Serres del Verd i Ensija, cara nord del Pedraforca…) i cap al nord (Cerdanya, Pirineu oriental…) si el temps ens és propici.

Continuant en sentit nord-oest pel mateix GR baixarem per la Canal Baridana, un descens vertiginós per una llarga i pendent tartera, relativament estable, que ens deixarà a la base de la cara nord de la Serra. Seguint un corriol fitat en sentit nord, arribarem al coll Superior de Josana (on el camí al principi és poc clar) i després a la Collada de Josana agafarem un cami molt poc definit que trancorre per la part inferior del Cadi, aquest corriol ens portara a prop del coll Roig per tornar al Coll de Pallers on tenim els cotxes.

Podeu clicar sobre la foto per veure l’àlbum de fotos de la sortida.
CANALS DEL CADÍ

Podeu clicar sobre la foto per poder veure el track de wikiloc de la sortida.