• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Activitats extraescolars / Geocaching a l'avenc Morgan i Comas

Geocaching a l'avenc Morgan i Comas

Ja es setembre i des de l’EspeleoClub hem decidit iniciar la temporada amb un duet de cavitats: l’avenc de Morgan i Comas i l’avenc de les Serps, totes dues pertanyents al terme municipal de Sitges.

Són dos cavitats molt properes una de l’altre i ens permeten fer una matinal entretinguda. A més, l’avenc de Morgan i Comas té un punt de geocaching i anem amb la intenció de trobar-lo.

El geocaching és una activitat a l’aire lliure on hi ha amagat un caché (un contenidor) que cal trobar en unes coordenades específiques. Hi ha diverses cavitats arreu del territori que amaguen algun d’aquests cachés, i la cavitat del Morgan i Comas n’és una d’elles.

exemple d’un contenidor amagat.

Deixem el cotxe al pàrking de la Pleta i iniciem l’aproximació direcció als 2 avencs. Arribem a la boca del Morgan i Comas cap a les 10:00h i comencem a instal·lar. Es tracta d’una divertida cavitat de -30m de profunditat amb diversos fraccionaments i equipada amb químics. Arribem a la base del primer pou, a la quota -21m on se suposa que hi a amagat el caché, darrera d’una escletxa.

Topografia agafada de l’EspeleoÍndex

 

 

 

Foto pista d’on es troba el cache

Un cop localitzada, remenem tot el possible l’escletxa però no hi veiem cap catxe. Ens posem a aixecar pràcticament totes les pedres de la petita sala, però malauradament no el trobem. Al cap d’una estona decidim donar-nos per vençuts i continuem el descens de la cavitat. Més tard, un cop quan haguem sortit, decidim deixar nota de que el caché ha desaparegut a la pàgina web.

Assolim la màxima profunditat de la cavitat i explorem la sala, tota plena de fang. També observem alguns petits artròpodes cavernícoles. Decidim agafar forces abans de començar a sortir cap a l’exterior menjant els entrepans d’esmorzar que havíem baixat.

Un cop fora, i desequipada tota la cavitat, avancem durant 30 segons per arribar a la següent cavitat, l’avenc de les Serps. Es tracta d’un simple pou de -29m de profunditat, que es realitzen d’un sol ràpel volat.

           

Vam tenir una bona sorpresa al veure que a la base de l’avenc hi havia material d’obra i una nota on s’indica que els companys del GERS de l’AEM l’estan Explorant. Es possible que la cavitat ja tingui els -30m?

Ens fem la foto de rigor a la base i sense presa però sense pausa ascendim el pou que tant ràpid havia estat de baixar.

 

Espeleo Club Sabadell

микрокредит