• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Esquí / Esquí de Muntanya / Nocturna a la Tossa d’Alp

Nocturna a la Tossa d’Alp

El passat dissabte 19 de gener de 2019 vàrem fer la primera sortida de la temporada a la Tossa d’Alp. En espera de millors condicions vàrem ajornar la sortida a Tavascan i aprofitant la lluna plena vàrem fer la ja tradicional pujada a la Tossa, recès al refugi del Niu de l’Àliga i baixada nocturna amb sopar al Pla de Masella.

Amb sortida a les 14:45 i algun retard, 19 participants vàrem enfilar les pistes de Masella en una tarda asoleiada i freda amb poc vent. Aribats a l’estació superior del telecabina, el termòmetre marcava ja -8ºC mentre el sol començava a marxar. En aquest punt vàrem desviar-nos cap al sud per evitar les pistes i fer el darrer tram fins el refugi Niu de l’Àliga per terreny verge sobre neu dura o gelada amb alguna que altra relliscada.

Un cop al refugi tothom intentava fer-se un lloc vora l’estufa, que un cop alliberada dels okupes va esdevenir territori UES per uns minuts, els necesaris per entrar en calor, fer uns ganyips i equipar-nos de nou pel descens.

Un cop a fora, ens esperava una nit clara i una lluna resplandent. Tot parant molta atenció a les màquines que estaven treballant, vàrem iniciar el descens. Els primers girs a les fosques amb la llum del frontal es fan estranys, però poc a poc el grup agafa soltura i velocitat.

De tant en tant ens anem replegant i finalment decidim apagar frontals i fer el darrer tram a la llum de la lluna, gaudint de sensacions difícils de descriure. Sota els nostres peus la neu es deixa sentir, esquí al tacte amb la Cerdanya il·luminada al davant.

Arribem a la segona part de l’experiència, les pistes il.luminades de Masella on gaudim desmesuradament d’una neu excel·lent i de baixades de vertígen.

I per acabar d’arrodonir la jornada, un bon sopar al restaurant de les pistes ens estava esperant per recuperar forces i comentar la sortida.

Varem participar Ramon, Santi,  Joan, Pepi, Miquel, Elisenda, Clara, José Angel, Josep Maria, Marc, Anna, Albert, Eric, Raquel, Isabel, Albert L. , Xavier, Judit, Issa, Oriol, Albert F. i Mercè