• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Notícies / Resum Xerrada Travessa integral Haute Route Pyrénees. 47 dies caminant

Resum Xerrada Travessa integral Haute Route Pyrénees. 47 dies caminant

Continuant amb el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a la muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al 2n trimestre de 2022, vam comptar amb la col·laboració d’en Lluís Comes i d’en Pere Garcia que, el dia 31 de maig, ens van oferir la xerrada que porta per títol Travessa integral Haute Route Pyrénees. 47 dies caminant.

En aquesta xerrada hi va haver una audiència màxima de 31 connexions que van seguir les explicacions del Pere i el Lluís. Us recomanem que mireu el vídeo de la xerrada que trobareu al final de la pàgina i que estarà disponible al canal de YouTube de la UES els propers 15 dies.

Tot seguit fem un petit resum de la xerrada:

  1. Després d’una breu presentació a càrrec de l’Àngel Colomer, en Pere i en Lluís van començar a explicar la seva aventura; ens van presentar l’itinerari que van seguir, de Cap de Creus fins la Platja de Hendaia. L’HRP parteix de Banyuls, on va començar la Cristine que es va afegir al grup després de la primera jornada.
  2. L’HRP és un itinerari d’alta muntanya que discorre per mitjana i alta muntanya i evita les pistes i l’asfaltat. A diferència dels senders de gran recorregut GR 10 (francès) i el GR 11 (espanyol i andorrà), que no travessen la frontera, l’ARP segueix molt més la carena pirinenca i alterna entre els dos vessants quan convé pel relleu o pels equipaments, tot i que la major part del recorregut és en territori francès. No està senyalitzat excepte en llocs difícils o perdedors
  3. A continuació ens van presentar un vídeo resum de 8 minuts que podeu veure en el vídeo resum a partir del minut 4:28 minuts.
  4. Aquest resum forma part d’un video més extens que els autors ens han fet arribar i que podeu veure també a Youtube:
  5. A continuació van respondre a les nombroses preguntes dels assistents que can aprofitar per explicar com van dissenyar i planificar la ruta, com la van preparar,… i nombroses anècdotes de tot el seu periple de 47 dies pel pirineu.

En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: