• Inscripcions activitats


 • « 09/2023 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  1
Home / Espeleo Club

Espeleo Club

No hi ha activitats programades en aquest moment.

Clica aquí per anar al blog de la secció

El cap de setmana del 8 i 9 d’octubre es va celebrar el XVI Campionat d’Espanya de Tècniques de Progressió Vertical a Azuqueca de Henares (Guadalajara), amb la participació de 9 esportistes de la secció d’espeleologia de la UES.

A la categoria infantil, Vera Ortiz va aconseguir la medalla de bronze a les proves de Tècnica i de circuit i Mireia Flores va aconseguir també dos bronzes a les mateixes proves a la categoria Major. A ambdues proves, Manel Llenas va aconseguir-hi la medalla de plata amb la categoria de Veterà A.

El juvenil Àlex Andres Angheluta va proclamar-se campió d’Espanya a la prova d’autosocors amb un temps estratosfèric de només 1’ 12’’.
Finalment l’equip format per Òscar Zamora, Mireia Flores i Manel Llenas va aconseguir la tercera posició a la prova de circuit per relleus.

Aconsegueix 31 medalles a la X Copa Catalunya de TPV

Corbera de Llobregat va acollir el passat 2 i 3 de juliol  la X Copa Catalunya de Tècniques de Progressió vertical (TPV), al pavelló Municipal d’Esports, amb la participació d’11 esportistes de l’Espeleo Club Sabadell – UES/Club Gimnàs Llenas. L’excel·lent actuació els va permetre guanyar 31 medalles individuals.

Les infantils Maria Pérez, Lluna Alari i Vera Ortiz, van fer una excel·lent actuació. Ortiz va ser medalla d’or a les tres proves, Pérez medalla de plata a la prova de tècnica i a la de circuit, i bronze a Velocitat al sense fí;  mentre que Alari va ser plata a la prova de velocitat i bronze a les altres dues especialitats. Pel que fa als infantils,  Roger Rendon va ser or a les tres proves i Pol Roca va aconseguir la medalla de plata a les tres especialitats.

La juvenil, Candela Ortiz va penjar-se també les tres medalles d’or així com el juvenil Alex Andrés Angheluta.

A la categoria de Majors Masculí Òscar Zamora va quedar medalla de plata a les proves de velocitat i circuit i bronze a tècnica i autosocors. Manel Llenas va ser plata a tècnica i bronze a circuit i José Ortiz va ser bronze a velocitat.

Mireia Flores va ser la primera classificada de Majors femení en circuit, Velocitat i tècnica i un error al darrer moment, li va privar de la medalla de plata a autosocors.

La propera competició serà la Campionat d’Espanya que es celebrarà a Madrid el proper 10 i 11 de setembre.

 

/ Espeleo Club, Notícies

El cap de setmana del 4 i 5 de juny, es va celebrar el XVI campionat de catalunya  de Tècniques de Progressió Vertical a Vilanova i la Geltrú. La competició es va portar a terme al pavelló d’Esports de la Collada-Sis Camins, amb la participació de nou esportistes de l’Espeleo Club Sabadell de la UES que entrenen al Club Gimnàs Llenas. L’excel·lent actuació els va permetre guanyar 26 medalles individuals.

Les infantils Vera Ortiz i Maria Pérez, van fer una excel·lent actuació. Ortiz va ser medalla d’or a les tres proves; velocitat al sense fí, tècnica i circuit, mentre que Pérez va ser plata a les mateixes proves. En infantil masculí, Roger Rendon va ser campió de Catalunya a les tres proves i Pol Roca va aconseguir la medalla de plata a aquestes tres especialitats.

En categoria juvenil femení, Candela Ortiz va penjar-se també la medalla d’or a aquestes tres proves així com el juvenil Alex Andrés Angheluta, que a més va ser quart a la prova d’autosocors.

En la categoria de Majors Masculí, Òscar Zamora va ser plata a les mateixes proves i a més va ser medalla de bronze a la prova d’autosocors.

Mireia Flores en Majors femení, va ser medalla d’or a Velocitat, tècnica i circuit i cinquena a la prova d’autosocors.

Finalment a la categoria Veterans A masculí, José Ortiz va aconseguir la medalla de bronze a circuit i tècnica.

/ Espeleo Club, Galeria

Els nens i nenes de la secció d’espeleologia de la UES que entrenen al Club Gimnàs Llenas Tècniques de Progressió Vertical, han fet darrerament dues sortides a cavitats, conjuntament amb cursetistes del darrer curset organitzat per l’ECS.

La primera sortida es va fer a les cova de sal del Forat Micó de Cardona, a principis de març. Es va entrar per l’entrada inferior i després de seguir tot el curs subterrani del riu que travessa el massís salí, es va sortir per l’entrada superior. La tornada es realitzà per l’exterior, podent gaudir d’aquesta manera, de la bellesa dels plecs que formen els estrats de sal.

La segona sortida es va fer l’1 de maig a l’avenc del Llest, a la Serra de l’Obac. En aquesta ocasió, donat que es tracta d’un pou vertical de 17 metres que dóna accés a una gran sala, van haver d’utilitzar el material personal de progressió vertical. Es van muntar dues vies paral·leles, per tal de poder acompanyar als més xics durant el descens. A la sala van explorar tots els racons que hi ha.

Una posta a punt per l’inici de la temporada de competició, en la que el primer objectiu serà el XVI campionat de Catalunya, que es celebrarà el proper 3 i 4 de juny a Corbera de Llobregat.

/ Espeleo Club

 El passat diumenge 28 de novembre es va celebrar el I campionat TPV Vilanova i la Geltrú, dins de la Copa Catalunya 2021 de Tècniques de Progressió vertical. La competició es va portar a terme al pavelló d’Esports de la Collada-Sis Camins, amb la participació d’onze esportistes de l’Espeleo Club Sabadell/Club Gimnàs Llenas. L’excel·lent actuació els va permetre guanyar 35 medalles individuals.

La alevines Maria Pérez i Lluna Alari, van fer una excel·lent actuació. Maria va ser medalla d’or a la prova de velocitat al sense fí i a la de tècnica i va ser plata en circuit, mentre que Lluna va ser or en circuit i plata en velocitat i tècnica. En aleví masculí, Pol Roca va aconseguir la medalla d’or en aquestes tres especialitats.

En categoria infantil, Vera Ortiz va penjar-se també la medalla d’or a aquestes tres proves així com el juvenil Alex Andrés Angheluta.

En categoria juvenil, Candela Ortiz va aconseguir també la medalla d’or a aquestes tres proves.

En la categoria de Majors Masculí Òscar Zamora va pujar també al graó més alt del podi a les mateixes proves i a més va ser medalla de plata a la prova d’autosocors.

Mireia Flores en Majors femení, va fer un pòquer d’ors a les quatre proves, amb un sensacional temps de 1’33’’ a la prova d’autosocors.

Pel que fa la categoria Veterans A masculí, José Ortiz va aconseguir or a velocitat i plata a tècnica i circuit, mentre que Manel Llenas va ser or a tècnica i circuit i bronze a autosocors.

Finalment a la categoria Veterans A femení, Teresa Alari va aconseguir la medalla d’or a velocitat, tècnica i circuit.

/ Espeleo Club, Notícies

El cap de setmana del 2 i 3 d’octubre es va celebrar a Torrelodones (Madrid) el XV Campionat Nacional de Tècniques de Progressió Vertical, amb la participació de deu esportistes de l’Espeleo Club Sabadell – UES /Club Gimnàs Llenas. L’excel·lent actuació els va permetre guanyar 22 medalles individuals i dues per equips.

Pel que fa les proves individuals de velocitat, tècnica i circuit individual, els més petits de l’equip sabadellenc, l’alevina Lluna Alari i l’aleví Pol Roca, van obtenir un total de sis de sis  medalles d’or en el seu debut en un Nacional.

En categoria infantil femení, Vera Ortiz va penjar-se també la medalla d’or a les tres proves. circuit i la de plata a velocitat i resistència, mentre que la seva germana Candela Ortiz va penjar-se la plata a les tres proves en categoria juvenil.

En categoria juvenil masculí, Alex Andrés Angheluta, va quedar tercer classificat en tècnica.

En la categoria de Majors femení, Mireia Flores va ser la primera classificada a les tres proves mentre que en Majors masculí, Òscar Zamora va quedar tercer classificat a la prova de tècnica.

En la categoria veterans A femení, Teresa Alari va pujar al punt més alt del podi en tècnica i circuit i va ser plata en velocitat. A Veterans A masculí, Manel Llenas va ser plata a tècnica i circuit.

Finalment a la classificació de circuit per relleus, tant amb la categoria juvenil com amb la absoluta, l’equip sabadellenc format per Àlex, Candela i Axel i Mireia, Òscar i Manel respectivament, van ocupar ambdós la segona posició.

La pròxima cita per aquests esportistes, serà la Copa catalana que es celebrarà a Vilanova i la Geltrú el proper 28 de novembre.

/ Espeleo Club

La primera sortida de descoberta al barranquisme, organitzada per la secció d’Espeleologia de la UES, va ser un èxit amb un total de 10 participants.

El barranc escollit va ser el Forat Negre de Vallcebre, al Berguedà. Malgrat ser un dia ennuvolat, la pluja ens va respectar i la temperatura va ser força agradable!

Uns quants ràpels amb cascades que ens anaven dutxant, ens obren les portes a una part subterrània, una cova que va formar l’antic curs del riu. La sortida de la cova ens deixa a la part més engorjada del barranc amb una sèrie de ressalts i badines d’aigua ben fresca per sortir finalment d’aquest mitjançant unes escales tallades a la roca calcària.

Al arribar al cotxe, ens traiem els neoprens sota un diluvi universal…on ens vam mullar més que durant la pròpia activitat!!

 

/ Espeleo Club, Notícies

Fa uns dies es va celebrar la XXIII Trobada d’Espeleòlegs de Catalunya a Igualada. En el decurs de la trobada es va lliurar el  XXIX Premi Norbert Font i Sagué. L’Espeleo Club Sabadell va obtenir el premi al Treball d’activitats i estudis realitzats a la resta de l’Estat Espanyol amb La Cova Auria – Cantabria.

Cada any, la Federació Catalana d’Espeleologia atorga aquests premis en memòria  de Mn. Norbert Font i Sagué , l’introductor de l’espeleologia a Catalunya. Els premis “Font i Sagué” reconeixen els millors treballs realitzats pels grups espeleològics catalans en  3 categories:

 • Treball d’activitats i estudis realitzats als Països Catalans
 • Treball d’activitats i estudis realitzats a la resta de l’Estat Espanyol
 • Treball de divulgació de l’espelologia o que millorin els recursos d’exploració.

Més informació

/ Espeleo Club

L’equip de TPV de l’ECS-CGLL aconsegueix 25 medalles a Mondoñedo.

El passat cap de setmana 12 i 13 d’octubre es va celebrar a Mondoñedo (Lugo) el Campionat Nacional de TPV 2019, amb la participació de deu esportistes de l’Espeleo Club Sabadell/Club Gimnàs Llenas. L’excel·lent actuació els va permetre guanyar 23 medalles individuals i dues per equips.

Pel que fa les proves individuals, velocitat, resistència i circuit individual, les més petites de l’equip sabadellenc, les alevines  Narel i Vera Ortiz, van obtenir un total de cinc medalles, tres d’or per Vera i dues de plata per Narel.

En categoria infantil femení, Núria Teixidor va fer-se amb la medalla d’or a circuit i la de plata a velocitat i resistència, mentre que Candela Ortiz va penjar-se l’or a velocitat i resistència i la plata a circuit.

En categoria infantil masculí, Alex Andrés va quedar primer classificat en velocitat i resistència i plata en circuit.

En la categoria de Majors masculí, Sergi Gago va quedar tercer classificat en les tres proves, mentre que en Majors femení, Mireia Flores va ser la primera classificada en resistència i segona en circuit i en Velocitat.

En la categoria veterans, Jose Ortiz va pujar al punt més alt del podi en resistència, i va ser plata en velocitat i bronze en circuit.

Pel que fa a les proves d’equips, a la prova d’autosocors, Mireia Flores fent parella amb Sergi Gago va aconseguir la medalla de plata amb categoria Majors amb un temps de només 2’ 02’’, mentre Manel Llenas, fent parella Raquel Hernández, va aconseguir l’or en Veterans.

Finalment en la classificació de circuit per equips, l’equip sabadellenc va ocupar la quarta posició.

Més informació al web de la Federació Catalana d’Espeleologia

El diumenge 1 de juliol es va celebrar el XIII Campionat de Catalunya de TPV al pavelló d’esports de Corbera de Llobregat, amb la participació de varis clubs entre ells, l’Espeleo Club Sabadell UES – club gimnas llenas​ amb molt bons resultats!
– La més petita, Vera Ortiz, amb la categoria aleví va obtenir medalla d’or en les dues proves de sense fi (velocitat i resistència) i en la de circuit.
– En categoria infantil, Alex Andrés també va quedar 1r classificat en les tres proves.
– En la categoria juvenil, Pau Flores també va pujar al punt més alt del podi en les tres proves.
– En la categoria de Majors Masculí: Oriol Merino va quedar 1r classificat en velocitat, i en la prova de circuit també va aconseguir la més alta qualificació.
– Sergi Gago va quedar 2n en velocitat i circuit i 3r en resistència.
– Arnau Serrano va aconseguir la plata en resistència.
– En la prova de Circuit: Arnau Calero aconsegueix la tercera posició en el podi.
– La primera classificada en Majors femení, Mireia Flores  en Velocitat, resistència i circuit.
Properament, tots participaran al campionat de la Comunitat Valenciana a Castelló. Endavant equip! #orgulldesocis #somUES