• Inscripcions activitats


 • « 05/2024 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  29
  30
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
Home / Qui som?

Qui som?

Més de 100 anys fent camí

La Unió Excursionista de Sabadell (UES) és una entitat fundada el 1970 com a resultat de la fusió del Centre Excursionista del Vallès (1908), el Centre Excursionista Sabadell (1919) i l’Agrupació Excursionista Terra i Mar (1926).

El nostre objectiu és fomentar la pràctica de l’excursionisme i de tots els esports que es fan a la muntanya, així com també fomentar la cultura pròpia del nostre país, Catalunya.

Organitzem excursions, conferències, xerrades, sortides divulgatives, cursos de formació, entre d’altres. A més, disposem de servei de biblioteca de muntanya i boulder per entrenament d’escaladors.

Ens hem consolidat com un dels centres de referència en excursionisme, no només al Vallès i Catalunya, sinó a la resta de la península i ha estat 7 vegades l’entitat més destacada de Sabadell.

A la UES estem adherits  a la FEEC –Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya; FEDME –Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada; FEC –Federació Catalana d’Espeleologia; FCOC –Federació de curses d’orientació de Catalunya.

Expedicions destacades:

+ 6.000: Aconcagua , Kilimanjaro, Huayna Potosí, Nevado Sajama
+7.000: Nun
+ 8.000: Sisha Pangma, Cho Oyu – Manaslu (primera expedició catalana), Gasherbrum, Dhaulagir
-1.000 m en espeleologia: l’avenc de la Goufre Berger i exploracions i nous descobriments des de els anys 70 a Cantabria.

En la actualitat comptem amb socis i sòcies competint a nivell internacional en escalada i esquí de muntanya. A més, tenim equip de curses per muntanya i curses d’orientació.

Premis:

 • Entitat guanyadora de la Festa de l’Esport Sabadellenc els anys 1970, 1998, 1999, 2001 i 2007
 • Premi El Corte Inglés a la Promoció de l’Esport. Festa de l’Esport de Sabadell 2018
 • Premi Snooker a l’organització d’esdeveniments esportius a Sabadell per La Llanera Trial. Festa de l’Esport de Sabadell 2018
 • Medalla d’Honor de la Ciutat de Sabadell 2008

El 22 de març de 2022 la UES va ser declarada entitat d’utilitat pública i per tant s’acull a la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de Règim Fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge.

La RESOLUCIÓ JUS/811/2022 es publica en el Diari Oficial de La Generalitat de Catalunya número 8637 de data 30 de març de 2022.

Consulta els Estatuts

JUNTA DIRECTIVA

PRESIDENT Josep Maria Manyosa Mas

SOTSPRESIDENT  Josep Navó Cordovilla

SECRETÀRIA Maria Teresa Santasuana Casals

TRESORER Josep Ristol Debart*

VOCAL Salvador Berdajin Sánchez

VOCAL Arnau Pineda Pascual

VOCAL Maria Marminyà i Espin

VOCAL Manolo Barcia Rodríguez

VOCAL Sílvia Devesa Mèrida

**En l’Assemblea General Extraordinària celebrada el 20 d’octubre de  2022 i com a resultat del corresponent procediment electoral, en el qual només es va presentar una única candidatura; la Junta Electoral va resoldre, presentar i proclamar la candidatura encapçalada per Josep Maria Manyosa Mas com a nova Junta Directiva de la UNIÓ EXCURSIONISTA DE SABADELL per els propers 4 anys.

***En l’Assemblea extraordinària de socis i sòcies celebrada el 15 de juny de 2023 es va aprovar el canvi de tresorer, atès que Lluís Pieri Ruiz va sol·licitar la seva renúncia per motius professionals. En Assemblea es va ratificar a Josep Ristol Debart com a nou tresorer.

100 anys d’excursionisme a Sabadell és un llibre de gran valor històric que recull no només la història de l’entitat, sinó també els fets, les fites esportives i els personatges més destacats dels primers 100 anys d’excursionisme a Sabadell. El llibre recull en 400 pàgines més de 600 fotografies, actes d’assemblees, publicacions de butlletins, anècdotes i altres documents d’interès històric que veuen la llum després de gairebé cents anys “amagats” a la seu de l’entitat, a cases particulars o a arxius municipals.

Tastet 100 anys d’excursionisme a Sabadell

Lluís Fernàndez López, Josep Ibars Botanch, Manel Segura Martínez. 100 anys d’excursionisme a Sabadell. Sabadell: UES, 2014, p. 400. ISBN 978-84-617-2503-8.

 

Excursions per conèixer el rodal de Sabadell és una guia que inclou 22 itineraris, que en total sumen 215 quilòmetres, 69 hores i 45 minuts per fer-los i 4.782 metres de desnivell, i que transcorren íntegrament pel rodal de Sabadell, entenent-lo com a tot aquell conjunt de camps i boscos entre la nostra ciutat i poblacions veïnes.

Es tracta d’ llibre pràctic i “portable”, en format de guia excursionista, pensada per facilitar al lector tota la informació necessària per seguir les rutes, amb explicacions dels recorreguts que s’han classificat segons el grau de dificultat. Si bé tots els itineraris estan pensats per fer a peu, també s’indica si són adients per a fer-los amb BTT, corrent o practicant marxa nòrdica o si són aptes per a infants caminadors (famílies). Els itineraris s’han plantejat de manera que els punts de sortida i arribada siguin de fàcil accés amb transport públic i la majoria són circulars per facilitar-ne la logística. A més, i malgrat apostar per una guia de format clàssic en paper, no s’obvia la part més tecnològica i tots els tracks dels itineraris es troben disponibles en aquesta mateixa web, als quals també s’hi accedeix amb un codi QR que es troba en el mateix llibre.

1a edició, octubre 2022

Més informació

La Unió Excursionista de Sabadell és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu el foment i la pràctica de l’activitat física i esportiva de l’excursionisme.

Practica com a principal modalitat esportiva la de l’excursionisme en tots els seus vessants i fomenta, amb les seves activitats, el coneixement, estimació i defensa del medi natural que ens envolta, en els seus aspectes geogràfic, històric, folklòric, cultural i científic (Art. 2 Estatuts de la UES).

El 22 de març de 2022 la UES va ser declarada entitat d’utilitat pública i per tant s’acull a la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de Règim Fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge.

La RESOLUCIÓ JUS/811/2022 es publica en el Diari Oficial de La Generalitat de Catalunya número 8637 de data 30 de març de 2022.

Això significa que una part de les quotes de soci/a són aportacions per el foment de l’esport i per contribuir a la finalitat i als objectius fundacionals de la UES, que queden recollits en els seus estatuts, i reflecteixen l’adhesió a l’entitat i la pertinença al projecte de la Unió Excursionista de Sabadell. Les donacions es poden desgravar a l’hora de fer la declaració de la renda. La base desgravable de la quota no comprèn la totalitat de la mateixa.

Com es desgrana la teva quota de soci/sòcia?

Actualment, la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats no lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge estableix que fins a 250€ els donatius desgraven un 80%. Atès que l’import de donació de la quota de soci/a 2024 és de 50€, et pots desgravar un 80% d’aquests 50€, és a dir 40€

Segons les quotes aprovades en l’Assemblea General Extraordinària de socis i sòcies del 15 de desembre de 2022, la quota mínima de club s’estableix en 22€ i el donatiu per al foment de l’esport s’estableix en 50€.

Quotes de soci/a 2024:

Tipus soci/sòcia Quota Donació Total 2024 Deducció 80% del donatiu
Major (+ 16 anys) 22€ 50€ 72€ 40€
Soci@web 22€ 0€ 22€ 0€
Infantil (-16 anys)* 22€ 9€ 31€ 7,20€
Infantil familiar 22€ 2€ 24€ 1,60€
Jubilats** 22€ 13€ 35€ 10,40€
Distància majors 22€ 14€ 36€ 11,20€

 

*En el cas de les quotes infantils és molt important que disposem de les dades de la mare/pare/tutor per tal que consti en la declaració de la renda

** Jubilats de més de 70 anys i amb més de 30 anys de soci/a de la UES. Cal adreçar petició a la Junta Directiva.

PREGUNTES FREQÜENTS:

Com es comunica la donació? Com a soci/a, he de fer alguna gestió?

No, no cal que facis res. Cada any notificarem a l’Agencia Tributaria (AEAT) les quantitats que com a donació ha satisfet cada soci i sòcia en la seva quota a través del Model 182 relatiu a donacions.

A la declaració de renda, la deducció ja hi constarà. Les deduccions en concepte de donatius a fundacions, ONG’s o altres institucions culturals o esportives constaren en la casella 0723, i té un límit del 10% de la base liquidable de l’exercici.

Si la deducció no et consta en l’esborrany de la declaració de la renda, sol·licita’ns, per correu electrònic, el certificat de donació.

És important que tinguem les dades fiscals actualitzades.

I si pago una quota reduïda? Per exemple quota de soci resident fora de la província de Barcelona?

La deducció per la teva donació a la UES és proporcional a la teva quota de soci, en cas que paguis quota reduïda, per exemple, per ser resident fora de la província de Barcelona (36€/any per la quota de 2023), et podràs desgravar el 80% de 14€ (11,20€).

També són desgravables les quotes del fills/nets menors d’edat?

, ara bé, per fer-ho és important que tinguem correctament les dades dels socis infants i dels seus tutors. Amb independència de qui la quota de soci/a aquesta és nominativa i per tant la deducció li pertany a la persona per la qual s’ha pagat la quota.

I si soc soci@web?

L’import que pagues com a soci@web és únicament quota, no inclou donació

I si soc una empresa?

Les empreses i persones jurídiques podeu fer un donatiu per fomentar l’activitat d’interès general de la UES. Aquest donatiu no constitueixen una despesa deduïble en l’Impost sobre Societats, però si una deducció en la quota:

 • Per a les donacions en general i puntuals recuperareu el 35%.
 • Si ens els dos darrers exercicis heu donat a la UES un import igual o superior a l’exercici anterior (donació recurrent) recuperareu el 40%.

Per a activitats puntuals també podem establir un conveni de col·laboració.

Si ets una empresa i creus com nosaltres que cal fomentar la pràctica de l’activitat física en l’entorn naturals, ajuda’ns a fer créixer la UES.

Si tens dubtes, envia’ns un correu a info@ues.cat