• Inscripcions activitats


  • « 07/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
    3
    4
Home / Esportives / Nocturna a la Tossa d’Alp i baixada sota la lluna plena 11/1/2020

Nocturna a la Tossa d’Alp i baixada sota la lluna plena 11/1/2020

Com cada any hem exhaurit les places disponibles per aquesta sortida! L’anticicló de gener ens ha permès gaudir d’un cel serè i molt bona visibilitat, un capvespre taronja i una lluna plena sense núvols per il·luminar el descens.

xSortim a les 15h. del canó groc del Pla de Masella en tres grups separats per no molestar als esquiadors i anem guanyant alçada per la pista familiar fins arribar primer al final del remuntador TGV, després al telecabina -que enguany han ampliat fins el refugi Niu de l’Àliga- i finalment al cim de la Tossa per la pista 2 estacions.

La major part del recorregut l’hem fet per l’obaga i hem pogut veure nombroses plaques de gel que tindrem en compte per la baixada. A mesura que guanyem alçada el sol es va ponent, la temperatura va baixant i ens anem abrigant i accelerant el ritme. Volem arribar al refugi a  2.535 on esperarem a recer que surti la lluna mentre ens refem del fred davant la llar de foc.

Cal dir que el refugi està molt animat, ple de gent que es queda a sopar i amb un ambient més propi d’un apres ski/chill out lounge que d’un refugi de muntanya.

Comencem a fer nosa als cambrers fent la foto de grup i decidim que ja és hora de tocar el 2.

La lluna ha sortit ben taronja de darrera el Puigmal a les 18:27 i poc a poc s’ha elevat tenyint la nit de llum blava. Al fons de la vall els pobles semblen de joguina en una escena de nit americana.

Fora el refugi el vent és bastant molest i no hi ha temps a perdre. 990 metres de desnivell ens esperen. Ens organitzem per baixar en ordre evitant les ratracks i els cables amagats i iniciem el descens amb frontals per Tossa Vermella. Poc a poc s’esvaeixen els nervis inicials, apaguem llums i encadenem girs sobre una neu que va millorant a mesura que anem baixant. Al cap del bosc comença l’esquí nocturn, pistes perfectament il·luminades amb una neu fantàstica! Baixem el darrer tram per enamorats i acabem entusiasmats al Pla de Masella.

Mitja hora més tard, estem asseguts a taula per fer un bon sopar d’inici de temporada. Alguns de nosaltres iniciem la tornada a casa mentre altres continuen a la Cerdanya per fer més cims diumenge, però això ja és una altra història que podreu llegir en un altre post.

 

https://photos.app.goo.gl/dSDaorDioBzjNhnR7