• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Esportives / Tastant les neus de la Puríssima

Tastant les neus de la Puríssima

Aprofitant que tenim tres dies festius i que la meteo i el BPA són favorables, som varis els grups que ens decidim a gaudir de la neu, tot i que triant destins diversos.

Mentre dos grups anem cap a la Vall del Tena per fer cims al voltant de Formigal, Panticosa i Portalet, altres queden a la Cerdanya i fan el Puigmal i la Marta i l’Edu s’arriben al cim del Bacivers a la Vall d’Aran. Tots gaudim d’un temps esplèndid.

El Joan, el Gabri, la Clara i el Miquel fan camp base amb furgos a Sallent de Gàllego, des d’on fan la volta al Midi d’Ossau i coronen varis cims. (disculpeu, però ara no els recordo, editarem l’entrada i els afegirem)

El Juli i jo sortim divendres de matinada cap a Panticosa per fer el Garmo Negro,  3051.

**, S3, PD  orientació del cim Est-sudest. temps 6h.

Powered by Wikiloc

Des del Balneari a 1660 ens equivoquem breument de ruta però rectifiquem, tot i que acabem sortint tard i després d’una mitja hora amb els esquís a l’esquena pel bosc fins la Majada Baja de las Argualas a 1860, ja ens els calcem i iniciem una tranquil·la pujada pel torrent de las Argualas on ens anem trobant força gent, molts pugen i baixen a peu.

Són els primers dies i no anem gaire ràpids, arribem al cim ja tard i gaudim del capvespre. Hi ha gent que es queda a dormir al coll.
La neu que prometia una bona baixada es regela ràpidament i cal afanyar-se.
Acabem baixant a la llum del frontal amb un parell de navarresos que trobem pel camí.
Fem nit al refugi Casa de Piedra que està ben ple.

Al dia següent fem la volta al Peyreget 2480 des del Portalet 1712 en sentit antihorari. Aquesta és una fàcil ruta durant la qual tindrem al davant l’imponent Midi d’Ossau.

Powered by Wikiloc

Pugem fins al coll de la Soum de Pombie i baixem flanquejant fins al refugi de Pombie per remuntar cap el Col de Peyreget i amb facilitat arribem al cim per  àmplies pales sense cap dificultat. L’absència de vent i el sol fan molt agradable l’estada i ens passem una bona estona xerrant amb la gent. Alguns agosarats baixen directament per la pala sud, però a banda que no ho veiem clar, ens allunyaria de l’objectiu de fer la ruta circular. Tornem cap el coll de Peyreget gaudint de bona neu i fem un gran descens per pales amples fins que cal tornar a posar pells per remuntar fins el Col de Lou des d’on un inacabable descens per neu primavera ens retorna feliços al cotxe.