• Inscripcions activitats


 • « 07/2024 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4
Home / Sabadell 360º

Sabadell 360º

 

Què és Sabadell 360º?

És un repte que ens permet fer la volta a la ciutat de Sabadell. La ciutat té una forma allargassada de nord a sud, amb una llargada de 6,5 km, una amplada 4 km i un terme municipal no gaire gran, de poc més de 37,5 quilòmetres quadrats; a més, molta part del terme l’ocupa la pròpia ciutat i alguns polígons industrials. Tot i així, té un Rodal magnífic que la situació de pandèmia ha fet que molta gent el descobrís i en gaudís. Això ens ha portat, a la secció de Muntanya de la Unió Excursionista de Sabadell, a intentar buscar un circuit que ens permeti enllaçar camins, corriols i pistes – i també alguns metres d’asfalt- per poder donar la volta íntegra a la nostra ciutat, intentant no sortir massa del terme municipal.

Hem pensat en un circuit totalment adaptat, exempt de cap dificultat tècnica, amb la idea que el pugui fer un bon nombre de persones, tot gaudint del magnífic Rodal que tenim.

Per a les persones que són de Sabadell és una oportunitat única per conèixer el municipi des de l’exterior de la ciutat i potser descobrir nous camins i racons; i per a les persones de fora de Sabadell és una bona oportunitat per conèixer aquest Rodal del que els sabadellencs i sabadellenques n’estem tant cofois.

 • Camins coneguts però té gràcia unir-los per fer una ruta de 43 km i prop de 800 m de desnivell positiu. Molt bona proposta.n

 • Molt ben marcat el track, molt interessant i xulo. Passa per llocs d'interès cultural. Recorregut realitzat en 2h 47m. n

 • El repte ha anat molt bé. Ens ha servit per descobrir i conèixer algun caminet i racó nou de Sabadell. Ens ha agradat moltn

 • Magnífica proposta, sobretot en temps de confinament!n

 • Una molt bona iniciativa. Ruta molt completa i ben trobada.n

Qui ho pot fer?
Qualsevol persona mínimament entrenada a fer exercici i, molt important, que li agradi la natura i, per damunt de tot, la respecti. Es pot fer d’una tirada, es pot dividir en dues, tres, quatre etapes o les que es vulguin d’acord al ritme de cada persona o grup. Cada persona o grup de persones pot adaptar el recorregut a les seves necessitats.

Quina llargada i quin desnivell té l’itinerari?
L’itinerari principal té 44km, això vol dir que difícilment es pot fer a peu en un dia i aquesta es la raó per la qual aconsellem dividir-ho en diverses etapes. El desnivell total acumulat és de 800 metres aproximadament, que és també considerable i per tant una altra raó per a fer-lo en més de una jornada.

Només es pot fer caminant?
No, el repte es pot completar caminant, anant en bicicleta de muntanya, corrent o practicant marxa nòrdica.
Tot i que l’itinerari principal està pensat per a fer a peu, corrent o practicant la marxa nòrdica, proposem variants amb petites variacions per fer en bicicleta de muntanya. L’itinerari per a BTT té 44 km i 700 de desnivell acumulat.

On puc trobar l’itinerari i com puc seguir-lo?

El track, tant pel recorregut a peu o amb BTT, i el mapa, el podeu descarregar des d’aquest enllaç. Es tracta d’un track .GPX que podreu carregar en el vostre GPS o dispositiu mòbil i seguir-lo.
Cal tenir en compte que l’itinerari Sabadell 360º no està senyalitzat. Entenem que, amb els dos sistemes explicats anteriorment, es pot seguir perfectament i, a més, contribuïm a no embrutar la muntanya amb marques ni senyals.

Puc fer l’itinerari en una sola jornada?
Naturalment; només cal iniciar i finalitzar el recorregut des del mateix punt.
La Salut és el punt de sortida i final que nosaltres proposem, però podeu començar des d’on us vagi millor.
Es tracta d’un itinerari circular, per tant, cal anar-lo a “buscar” ja sigui caminant, amb transport públic o bé amb vehicle particular. Per aquest motiu, en aquest enllaç, hi trobareu 4 punts d’accés diferents de la ciutat des d’on aconseguirem arribar a l’itinerari principal en pocs minuts.

Vull fer l’itinerari en vàries etapes, com puc arribar i tornar del circuit principal?
Bona part del recorregut transcorre prop de Sabadell, per tant, us podeu desplaçar fins al punt que vulgueu amb transport públic (bus i tren) i que indiquem en el mapa. Utilitzant els mateixos sistemes de transport podeu tornar al punt que més us interessi de la ciutat.
També naturalment podeu utilitzar el vostre propi sistema de transport. Si us decidiu per aquest mitjà, comproveu on podeu aparcar sense problemes. En el mapa també hi ha indicats alguns punts d’aparcament propers o molt propers al circuit principal.

Com deixar constància que he fet el circuit?
Volem publicar un registre de tots els participants que heu completat el repte.
Com constar en aquest registre? Un cop completat el repte de Sabadell 360º cal contestar un breu qüestionari per indicar-nos en quants dies heu fet et repte, en quina modalitat, entre d’altres qüestions.
>> Accés al qüestionari
També ens podeu enviar una foto a info@ues.cat o per whatsapp (638 94 13 07) indicant-nos el vostre nom. Publicarem un recull de fotografies a la nostra pàgina web.

Si tinc algun problema, a on m’haig de dirigir?
La UES no es fa responsable de cap incident que una persona pugui tenir en el decurs de l’itinerari. Es tracta d’una proposta per fer lliurement i sent conscients i coneixedors del recorregut, el nivell de dificultat, i l’estat de forma física d’un mateix.
Recordem que l’itinerari no està senyalitzat i també cal tenir en compte que es creuen tres carreteres (indicat en el mapa), per tant, cal estar atents al trànsit en aquests punts.
En cas d’incident, el millor és trucar al 112 i donar les dades d’on es troba la persona accidentada.
Des de la UES recomanem disposar de la llicència federativa de la FEEC, que dona una àmplia cobertura en cas d’accident. Si necessiteu més informació sobre com tramitar la llicència federativa, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

El repte de Sabadell 360º es pot fer caminant, corrent, practicant marxa nòrdica o en BTT.

En el mapa i tracks que podeu descarregar des d’aquest enllaç, hi trobareu l’opció per fer el recorregut a peu o bé la variant per a BTT.

Recordeu que el recorregut NO està senyalitzat. Cal seguir el recorregut sobre mapa o bé seguir el track en dispositiu GPS o mòbil.

Cal tenir en compte que el recorregut creua per algunes carreteres -sinó seria impossible realitzar la volta íntegra a Sabadell. Presteu atenció al trànsit en el moment de creuar.

Recorregut a peu

Recorregut a peu


Recorregut en bici

Recorregut en bici

Són diversos els socis i sòcies que en algun moment han pensant en fer una circular a la nostra ciutat, i alguna proposta ha donat els seu fruits i altres s’han quedat a mitges.

Però podríem dir que la volta “pionera” va ser la que publicà Francesc Garcia al Butlletí de la UES l’any 1989.

Després de força caps de setmana de donar voltes pel nostre rodal, neix aquest article amb la intenció de redescobrir per a molts de nosaltres el que, per ser més proper, ni per això ha de ser menys interessant que allò que tenim més lluny”.

Així comença l’article de Francesc Garcia. Han passat més de 30 anys i les primeres paraules d’aquest article són completament vigents i més en la situació actual que ens ha portar (forçosament) a (re)descobrir el nostre rodal.

Llegiu l’article: LA VOLTA A SABADELL A PEU O AMB BICICLETA , Butlletí de la UES, número 88 (1989), pàgina 24. F. Garcia

Fotografies dels participants

Sabadell 360º

Us desitgem una molt bona caminada! Gaudiu de l’entorn i no deixeu cap rastre del vostre pas !!