• Inscripcions activitats


 • « 07/2024 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4
Home / Muntanya / RESUM DE LA CÀPSULA USOS BÀSICS DE LA CORDA

RESUM DE LA CÀPSULA USOS BÀSICS DE LA CORDA

Hem realitzat una càpsula formativa sobre la corda com a element de seguretat. La corda, juntament amb els nusos bàsics, ens permet anar a la muntanya més segurs, aquesta càpsula no ha volgut ser un curs d’escalada ni tampoc una formació molt extensa, l’idea ha sigut, i creiem que ho hem aconseguit, donar suport i assessorament per practicar amb més seguretat les nostres activitats a la muntanya.

Aquesta càpsula formativa ha tingut dos parts molt diferenciades. La primera ha sigut una xerrada teòrica sobre cordes, nusos bàsics, maniobres de progressió i descens amb seguretat, coneixement del nusos bàsics, el vuit resseguit, tant per encordar-nos com per unir cordes, el nus ballestrinque, el nus dinàmic i el machard, que ens permet seguretat en diverses maniobres.

La Corda-UES

La segona part de la càpsula ha sigut una experiència molt positiva. Ha consistit en una sortida per fer pràctiques dels continguts i coneixements teòrics sobre les cordes. Una experiència molt necessària i imprescindible per anar a la muntanya amb més seguretat. Concretament hem fet pràctiques a prop del cavall Bernat de Sant Llorenç del Munt, hem fet la maniobra de ràpel amb el nus de seguretat “machard” diverses vegades. Resumint, una càpsula molt interessant i amb molt bona acceptació per part dels participants. Caldrà repetir-la i perfeccionar-ho per fer sortides amb més seguretat.

Podeu veure l’àlbum de fotos de la xerrada i de les pràctiques de la càpsula “Usos bàsics de la corda“.

USOS BÀSICS DE LA CORDA