• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Muntanya / RESUM DE LA CÀPSULA USOS BÀSICS DE LA CORDA

RESUM DE LA CÀPSULA USOS BÀSICS DE LA CORDA

Hem realitzat una càpsula formativa sobre la corda com a element de seguretat. La corda, juntament amb els nusos bàsics, ens permet anar a la muntanya més segurs, aquesta càpsula no ha volgut ser un curs d’escalada ni tampoc una formació molt extensa, l’idea ha sigut, i creiem que ho hem aconseguit, donar suport i assessorament per practicar amb més seguretat les nostres activitats a la muntanya.

Aquesta càpsula formativa ha tingut dos parts molt diferenciades. La primera ha sigut una xerrada teòrica sobre cordes, nusos bàsics, maniobres de progressió i descens amb seguretat, coneixement del nusos bàsics, el vuit resseguit, tant per encordar-nos com per unir cordes, el nus ballestrinque, el nus dinàmic i el machard, que ens permet seguretat en diverses maniobres.

La Corda-UES

La segona part de la càpsula ha sigut una experiència molt positiva. Ha consistit en una sortida per fer pràctiques dels continguts i coneixements teòrics sobre les cordes. Una experiència molt necessària i imprescindible per anar a la muntanya amb més seguretat. Concretament hem fet pràctiques a prop del cavall Bernat de Sant Llorenç del Munt, hem fet la maniobra de ràpel amb el nus de seguretat “machard” diverses vegades. Resumint, una càpsula molt interessant i amb molt bona acceptació per part dels participants. Caldrà repetir-la i perfeccionar-ho per fer sortides amb més seguretat.

Podeu veure l’àlbum de fotos de la xerrada i de les pràctiques de la càpsula “Usos bàsics de la corda“.

USOS BÀSICS DE LA CORDA